Aptauja: ierobežojumu atgriešanās iedzīvotājus uztrauc vairāk nekā saslimšana ar Covid-19

© f64.lv, Kaspars Krafts

Iespējamība saslimt ar Covid-19 uztrauc salīdzinoši nelielu daļu jeb 36% Latvijas iedzīvotāju, bet divreiz vairāk - 75% - aptaujāto baidās no Covid-19 ierobežojumu atgriešanās, liecina apdrošināšanas sabiedrības ERGO Drošības indeksa rezultāti. Gan par inficēšanos ar Covid-19, gan par ierobežojumiem visvairāk nobažījušies seniori.

Drošības indeksa aptauja rāda, ka gripa iedzīvotājus satrauc nedaudz mazāk nekā Covid-19 - no inficēšanās ar gripas vīrusu baidās 30% respondentu.

Vienlaikus redzams, ka bažas par abām minētajām slimībām pieaug proporcionāli aptaujāto vecumam.

Tā, piemēram, vecuma grupā no 18 līdz 24 gadiem Covid-19 uztrauc katru trešo jeb 28%, savukārt 64 līdz 75 gadu vecumā par to nobažījušies jau divreiz vairāk respondentu - 58%. Lauku iedzīvotāji par Covid-19 izplatību un saslimšanu raizējas vairāk nekā rīdzinieki.

Arī iespējamā Covid-19 ierobežojumu atgriešanās visvairāk uztrauc seniorus (82%) un iedzīvotājus ar zemākiem ienākumiem, turklāt samērā liela atšķirība šajā jautājumā vērojama starp krieviski un latviski runājošajiem - krievvalodīgie ir noraizējušies vairāk (85%) nekā latvieši (68%). Lietuvā, kur arī veikts pētījums, Covid-19 ierobežojumu atgriešanās iedzīvotājus uztrauc mazāk nekā Latvijā (62%).

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais