Ar 30 eiro kukuli Latvijas pilsonis vēlējās uzpirkt robežsargu, lai tiktu Krievijā

© f64.lv, Ilze Zvēra

Terehovas robežkontroles punktā šonedēļ aizturēts Latvijas pilsonis par kukuļa došanu robežsargiem, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardze.

Veicot valsts robežu šķērsojošo personu robežpārbaudi, robežsargi izceļošanu uz Krieviju liedza kādam Latvijas pilsonim, kuram noteiktajā kārtībā nebija veikta veselības pārbaude, kā rezultātā ir iestājies transportlīdzekļa vadīšanas tiesību liegums.

Saņemot izceļošanas atteikumu, vīrietis pie robežsargiem vērsās atkārtoti, šoreiz pasē ievietojot 30 eiro banknoti, kas bija paredzēta kā kukulis, lai robežsargi ļautu izceļot uz Krieviju.

Kukuļdošana kvalificējama kā smags noziegums, par kuru saskaņā ar Latvijas Krimināllikumu draud brīvības atņemšana līdz pieciem gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais