Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

LTRK sadarbosies ar Ukrainas uzņēmējiem un organizācijām ekonomisko attiecību veicināšanā

© Gints Ivuškāns /F64

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) sadarbosies ar Ukrainas uzņēmējiem un organizācijām ekonomisko attiecību veicināšanā, aģentūru LETA informēja LTRK pārstāvji.

LTRK informē, ka Ukrainas uzņēmēju vizītes laikā parakstīts saprašanās memorands starp LTRK un Ukrainas nevalstisko organizāciju "Analitic Platform" no Dņepropetrovskas, ar mērķi veicināt ekonomiskās sadarbības attīstību, eksportu, importu, kā arī dibināt kontaktus starp organizācijām un uzņēmumiem.

Memorands paredz Latvijas un Ukrainas uzņēmēju partnerību, uzņēmējdarbības iespēju paplašināšanu un sadarbību Ukrainas dalības trešo valstu tirgos veicināšanai.

LTRK norāda, ka organizācija sadarbībā ar Ārlietu ministriju (ĀM) un ASV vēstniecību Ukrainā organizē tikšanās ar Ukrainas uzņēmējiem un organizācijām projekta "Atbalsts Ukrainas integrācijai Eiropas vienotajā tirgū izmantojot Latviju kā izejas punktu" ietvaros.

Minētais projekts tiek īstenots ar mērķi veicināt Ukrainas koka, pārtikas, enerģētikas un atkritumu pārstrādes nozaru uzņēmumu, kā arī Ukrainas nevalstisko organizāciju dalību Eiropas tirgū un biznesa vidē. Projekta ietvaros tiks īstenoti četri apmācību kursi, kas ietver vispārīgos aspektus par Eiropas Savienības un Latvijas tirgu un atsevišķas apmācības.

Ukrainas uzņēmējiem paredzētas divas apmācību vizītes Latvijā. Pirmā apmācību vizīte notiek no šā gada 24. līdz 27.oktobrim. Tās ietvaros notiek tikšanās ar projekta partneriem un vairākām nevalstiskajām organizācijām, viesošanās Latvijas uzņēmumos, kā arī tikšanās ar potenciāliem biznesa partneriem no Latvijas. Delegāti pārstāv tādas nozares kā kokapstrāde, pārtika (zivju produkcija un konditorejas izstrādājumi), lauksaimniecība un iekārtu rezerves detaļu ražošana.

Projekta ietvaros Latvijā viesojas 18 Ukrainas delegācijas dalībnieki, bet pieredzes apmaiņā piedalās 28 Latvijas uzņēmumi un organizācijas. Tikšanos laikā tiek dibinātas ne tikai biznesa attiecības, bet arī veidota sadarbība starp Latvijas un Ukrainas labdarības organizācijām, ar mērķi sniegt palīdzību gan Ukrainas armijai, gan iedzīvotājiem kara postītajos reģionos, norāda LTRK pārstāvji.

LTRK ir apvienojušies gandrīz 6000 biedru - visu Latvijas reģionu un nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi, asociācijas, pilsētu uzņēmēju klubi, un citas uzņēmēju apvienības.