Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Mecenāts Egils Gulbis piešķīris ikgadējās stipendijas RSU topošajiem mediķiem

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Rūpējoties par labvēlīgiem nosacījumiem veselības jomas studentu profesionālajai un sociālajai labklājībai, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Goda doktors mecenāts Egils Gulbis turpina piešķirt stipendijas universitātes studiju programmas "Medicīna" studentiem, aģentūrai LETA pavēstīja RSU mediju attiecību vadītāja Ieva Nora Gediņa.

Gulbja medicīnas sociālā stipendija iedibināta 2016.gadā. Šogad to saņēmuši 58 studenti, bet kopumā aizvadīto gadu laikā stipendija piešķirta jau 175 topošajiem mediķiem.

Konkurss uz Gulbja medicīnas sociālo stipendiju ierasti startē rudenī, un uz to aicināti pieteikties sekmīgi studiju programmas "Medicīna" 1. līdz 6. studiju gada studenti, kas ir maznodrošināti vai trūcīgi. Jauniešiem stipendija tiek izmaksāta ik mēnesi visa akadēmiskā gada laikā un stipendijas kopējā vērtība ir 1200 eiro.

Kā norāda līdzšinējie stipendiāti, šis atbalsts ļauj vairāk veltīt laika studijām un tādējādi palīdz uzlabot sekmes, jo tiek atviegloti ikdienas apstākļi. RSU Studējošo pašpārvaldes priekšsēdētājs Toms Mārtiņš Smilga skaidroja, ka paralēli studijām, jaunieši Latvijā bieži arī strādā. Daudzās studiju programmās mācības un darbu var visai labi savienot, taču medicīnas studijās nereti tas ir izaicinājums. Līdz ar to topošie mediķi novērtē šādu sociālo stipendiju, kas atbalsta tieši maznodrošinātos un citādi finansiālās grūtībās nonākušos, viņš uzsvēra.

RSU rektors profesors Aigars Pētersons norādīja, ka mecenāts ir viens no lielākajiem darba devējiem veselības aprūpes jomā, tostarp RSU absolventiem. Ieviestā stipendija palīdz topošajiem ārstiem sasniegt izvirzītos mērķus un piepildīt viņu sapņus. Turklāt, ņemot vērā lielo studentu pieteikumu skaitu, ar katru nākamo stipendiju ciklu stipendiju fonds tiek palielināts, uzsvēra rektors.

Gulbja medicīnas sociālo stipendiju administrē nodibinājums RSU fonds. Stipendijas mērķis ir veicināt ārsta diploma iegūšanu un profesionālo kompetenču apgūšanu. Stipendijai sarūpētie finanšu līdzekļi ir RSU Goda doktora Gulbja dāvinājums labākajai medicīnas augstskolai Latvijā.