Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei pasniegts Ukrainas valsts apbalvojums

© Ģirts Ozoliņš / F64

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA), Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā piedaloties pirmajā starptautiskajā Krimas platformas parlamentārajā samitā, saņēmusi Ukrainas valsts apbalvojumu – Kņaza Jaroslava Gudrā otrās pakāpes ordeni, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Apbalvojumu Mūrniecei pasniedza Ukrainas parlamenta priekšsēdētājs Ruslans Stefančuks.

Ordenis Saeimas spīkerei piešķirts par nozīmīgiem personīgiem nopelniem starpvalstu sadarbības stiprināšanā, valsts suverenitātes un Ukrainas teritoriālās integritātes atbalstīšanā, kā arī par nozīmīgu ieguldījumu Ukrainas popularizēšanā pasaulē. Dekrētu par ordeņa piešķiršanu izdevis Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

"Tas ir liels pagodinājums un augsts novērtējums Latvijai par konsekvento atbalstu un palīdzību Ukrainas valstij un tautai vairāku gadu garumā. Mēs to turpināsim tik ilgi, cik nepieciešams, lai atjaunotu taisnīgumu un starptautisko kārtību, bet Krievija saņemtu taisnīgu sodu par pastrādātajiem noziegumiem," pauda Mūrniece.

Kā ziņots, Mūrniece līdz trešdienai, 26.oktobrim, Horvātijas galvaspilsētā Zagrebā piedalās pirmajā starptautiskajā Krimas platformas parlamentārajā samitā.

Starptautiskā Krimas platforma ir koordinācijas un konsultāciju formāts valdības, parlamenta un ekspertu līmenī. Tā tika izveidota 2021.gadā.