Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas rokdarbnieces Ukrainas aizstāvjiem sarūpējušas 19 000 zeķu pāru

© Ilze Zvēra/F64

Akcijas Adījumi iniciatori pateicas Latvijas rokdarbniecēm par milzīgo atsaucību, ziedojot savas adītās zeķes Ukrainas aizstāvjiem! Kopumā mēneša laikā saziedoti 1900 kilogrami adījumu jeb aptuveni 19 000 zeķu pāru.

Ņemot vērā lielo atsaucību un nepieciešamību turpināt atbalsta sniegšanu gan Ukrainas kareivjiem un mediķiem frontē, gan civiliedzīvotājiem izpostītajās pilsētās un kara bēgļiem, akcijas norise tiek pagarināta līdz 2022.gada beigām.

Akcijas Adījumi iniciatori aicināja Latvijas rokdarbnieces ziedot adījumus Ukrainas karavīriem, no 2022.gada 20.septembra līdz 23.oktobrim visās Latvijas Pasta nodaļās bez maksas nododot adījumus Ukrainas aizstāvjiem, kas tālāk sadarbībā ar biedrību Tavi draugi tika nogādāti adresātiem.

"Rudens akcijā esam saadījuši, savākuši un nosūtījuši Ukrainai 19 paletes adījumu - tas ir, ap 1900 kilogramu jeb aptuveni 19 000 pāru zeķu. Aizsargkrāsās adītās zeķes nonāca frontē, krāsainās - bēgļiem, kuri sala uz Krievijas-Latvijas robežas. Dzirdot ziņas par Ukrainas sagrautajām pilsētām, kur nav ne apkures, ne elektrības, bet aukstums pieņemas spēkā, nav šaubu, ka mūsu palīdzība joprojām ir ļoti nepieciešama. Biezākās 37.-45.izmēra vilnas zeķes noderēs, lai aukstajos mājokļos valkātu ikdienā vai sasildītos, kamēr žūst ierakumos sabristie zābaki, bet plānākās un ar garāku stulmu adītās - lai vilktu karavīra zābakos tā, lai kāju nespīlētu un neberztu. Noderēs arī adīti cimdi un puscimdi," aicina viena no akcijas iniciatorēm biedrības Mēs Iecavai pārstāve Lauma Neimane.

Akcija Adījumi patlaban ir vienīgā, kurā adījumus, pateicoties plašajam Latvijas Pasta tīklam, iespējams savākt visā Latvijā, adītājiem tos nododot vistuvāk savai dzīvesvietai - jebkurā pasta nodaļā. Ukrainas atbalstam ziedoto adījumu nosūtīšana ir bez maksas, vienīgais lūgums uz paciņas ar nododamo adījumu norādīt: Akcija Adījumi, EKSPRESPASTS, Ziemeļu iela 10, Mārupes novads. Latvijas Pasts centralizēti koordinē piegādi, adījumus pieņemot visās pasta nodaļās un nogādājot biedrībai Tavi draugi Rīgā, Ventspils ielā 50, kas tālāk adījumus transportē uz Ukrainu.

Latvijas Pasta reģionālajās un Rīgas pasta nodaļās, kas atrodas tirdzniecības centros Akropole Alfa, Akropole Rīga, Origo un Spice, vismaz līdz novembra beigām būs pieejama uzņēmuma Limbažu tīne ražotā 100% vilnas dzija par draudzīgu cenu.

Patlaban Latvijā notiek vairākas zeķu adīšanas akcijas Ukrainas atbalstam. Paldies visiem, kas tās organizē! Biedrība Tavi draugi informē, ka ir gatava sadarboties ar citu akciju koordinatoriem un nodot tiem nepieciešamo daļu savākto adījumu, lai operatīvi nokomplektētu pilnas kravas tajos gadījumos, kad transportam jau jādodas ceļā, bet kravā vēl atrodas brīva vieta.