Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

NEPLP liedz piekļuvi nacionālo drošību apdraudošai tīmekļvietnei

© f64.lv, Lauris Aizupietis

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) ierobežojusi piekļuvi Latvijā tīmekļvietnei "stradnieki.org", kurā tiek izplatīts sagrozīta un melīga informācija, Latvijas nacionālo drošību apdraudošs saturs un kara propaganda.

Kāda cita valsts pārvaldes iestādes vērsusi NEPLP uzmanību, ka šajā tīmekļvietnē izplatītais saturs rada apdraudējumu Latvijas nacionālajai drošībai, kā arī sabiedriskajai kārtībai un drošībai.

Veicot tīmekļvietnes pārbaudi, padome vērtējusi tajā izvietoto audio, audiovizuālo un rakstisko saturu.

NEPLP secinājusi, ka tīmekļvietne tiek izmantota, piemēram, lai izplatītu propagandu, kara propagandu, komunisma idejas un principus, tajā publicētais saturs apdraud valsts drošību.

Tāpat tīmekļvietnē izplatīta sagrozīta un nepatiesa informācija, kas satur pazīmes par centieniem izraisīt nesaticību atšķirīgu sociālo slāņu pārstāvju vidū, izplatīt Krievijas ārpolitiskajām interesēm atbilstošus vēstījumus un komunisma ideoloģiju, kā arī attaisnot padomju armijas darbības Otrā pasaules kara laikā Latvijā.

Šāda informācija Latvijas informatīvajā telpā var radīt maldīgu priekšstatu par notikumiem pasaulē, negatīvi ietekmēt dažādu sabiedrības grupu līdzāspastāvēšanu un radīt apdraudējumu Latvijas valsts drošībai, lēmumā norāda NEPLP.

NEPLP liegusi piekļuvi šīs tīmekļvietnes domēna vārdam un interneta protokola adresei, kā arī dublējošām spoguļlapām.

Lai informētu par iemeslu, kāpēc tīmekļvietne vairs nav pieejama, tās lietotāji automātiski tiks novirzīti uz NEPLP izveidoto informatīvo paziņojumu vietnē "nelegalssaturs.lv".