Iekšlietu ministrijai ļauj pārdalīt 3,4 miljonus prēmiju un citu izdevumu segšanai

© Ģirts Ozoliņš / F64

Valdība otrdien atļāva Iekšlietu ministrijai pārdalīt kopumā 3 465 233 eiro, tostarp, prēmiju un citu izdevumu segšanai.

Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu administratīvās kapacitātes stiprināšanai un nodarbināto motivēšanai ir nepieciešama nauda samaksai robežsargiem par dienesta pienākumu izpildi virs noteiktā dienesta pienākumu izpildes laika saistībā ar ārkārtējo situāciju uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, kā arī prēmijām un naudas balvām.

Plānots izmaksāt prēmijas robežsargiem par viņu tiešās darbības rezultātā atklātiem un novērstiem noziedzīgiem nodarījumiem un ieguldījumu ēnu ekonomikas apkarošanā, kā arī naudas balvas robežsardzē nodarbinātajiem, ņemot vērā viņu ieguldījumu iestādes mērķu sasniegšanā, sakarā ar Robežsargu dienu un Valsts robežsardzes dibināšanas 103.gadadienu.

Tāpat nauda nepieciešama, lai nodrošinātu policistu prēmēšanu par viņu tiešās darbības rezultātā atklātiem un novērstiem noziedzīgiem nodarījumiem un ieguldījumu ēnu ekonomikas apkarošanā.

Finansējums arī vajadzīgs, lai nodrošinātu Nodrošinājuma valsts aģentūras administratīvās kapacitātes stiprināšanu pamatfunkciju izpildes nodrošināšanai un atbalsta sniegšanai citām Iekšlietu ministrijas padotības iestādēm.

Tāpat valdība atļāva Iekšlietu ministrijai pārdalīt finansējumu, lai nodrošinātu veselības apdrošināšanas izdevumu segšanu, atvaļināšanas pabalstu un kompensāciju.

Svarīgākais