Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Latvijas iedzīvotāji domā, ka sliktākais Covid-19 pandēmijas posms ir aiz muguras

© Kaspars Krafts/F64

Aptuveni trīs no četriem jeb 77% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju septembra beigās sliecās domāt, ka sliktākais Covid-19 pandēmijas posms ir aiz muguras, secināts "Benu aptiekas" Stresa termometra datos.

Tas šogad ir augstākais rādītājs - gada sākumā šādi sliecās domāt trešdaļa jeb 34% respondentu, aprīlī - 73%, bet jūlijā - 58%, liecina aptaujas dati.

Salīdzinot datus pēc respondentu dzimuma, redzams, ka nedaudz optimistiskāk noskaņoti ir vīrieši - viņu vidū 79% domā, ka sliktākais pandēmijas posms ir aiz muguras, kamēr sievietēm šis rādītājs ir 77%. Pretēji noskaņoti ir 11% vīriešu un 8% sieviešu, bet vēl 10% vīriešu un 15% sieviešu konkrētu atbildi sniegt nevarēja.

Analizējot datus pēc ģimenē lietotās sarunvalodas, atklājas, ka krievvalodīgie nedaudz biežāk sliecas piekrist, ka sliktākais Covid-19 posms ir aiz muguras - viņu vidū šādu viedokli pauž 84% respondentu, kamēr latviešu valodā runājošajiem šis rādītājs ir 77%. Pretēju viedokli pauda 7% krievvalodīgo un 10% latviešu, bet vēl 9% krievvalodīgo un 13% latviešu valodas lietotāju konkrētu atbildi sniegt nevarēja.

Pēc izglītības līmeņa kopumā optimistiskākas atbildes sniedza respondenti ar iegūtu augstāko izglītību - viņu vidū 80% sliecās piekrist, ka sliktākais Covid-19 posms ir aiz muguras, bet iedzīvotājiem ar vidējo izglītību šis rādītājs ir 73%. Tikmēr pretējās domās iedzīvotāju vidū ar iegūtu augstāko izglītību ir 9%, bet respondenti ar vidējo izglītību - 10%. Vēl 11% augstāko izglītību ieguvušo un 17% vidējo izglītību ieguvušo respondentu konkrētu viedokli sniegt nevarēja.