Bijušie NBS virsnieki piesakās strādāt valsts labā bez atlīdzības

Atsevišķi bijušie Nacionālo bruņoto spēku (NBS) virsnieki, kuri devušies izdienas pensijā, izteikuši vēlmi valsts labā strādāt bez atlīdzības, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja Aizsardzības ministrijas (AM) valsts sekretārs Jānis Sārts.

Sārts uzskata, ka šādu patriotisku cilvēku rīcība ir apsveicama, pieļaujot, ka šim AM piemēram varētu varbūt sekot arī speciālisti citās nozarēs.

Kā brīvprātīgie darbinieki pagaidām pieteikušies vien daži cilvēki, tostarp ilggadējais, bet nu jau bijušais NBS komandiera personīgā štāba Preses daļas vecākais virsnieks, Viestura ordeņa kavalieris virsleitnants Uldis Davidovs, kurš šā gada 24.martā devās izdienas pensijā. Tāpat bez atlīdzības esot gatavs strādāt bijušais Zemessardzes Civilmilitārās pārvaldes priekšnieks un NBS Heraldikas komisijas priekšsēdētājs Tālis Blumfelds.

Davidovs aģentūrai LETA apliecināja, ka viņš, raugoties uz notikumiem publiskajā telpā, saredz, ka sabiedrība nepietiekamā apjomā tiek informēta par aizsardzības jautājumiem, tostarp NBS. Viņš ir piedāvājis AM savus profesionālos pakalpojumus bez atlīdzības. Jau drīzumā Davidovs ar AM cer parakstīt līgumu un vēl šoruden sākt strādāt. Viņš darīšot darbu, ko prot vislabāk, - sadarboties ar plašsaziņas līdzekļiem.

Sārts apliecināja, ka naudas sabiedrisko attiecību veidošanai paliek arvien mazāk un tas skaršot arī vairāku NBS vienību preses sekretārus. Šādu amatu vienībās vairs nebūs, jo tiek likvidēti arī visi štābi, atstājot tikai vienu, kura funkcijas veiks gan AM, gan NBS. Piemēram, likvidējot Jūras spēku štābu, Gaisa spēku štābu un vēl citus, arī preses virsnieku amata vietas tiks likvidētas. Iespējams, atsevišķas nodaļas sadarbībai ar presi nebūs arī NBS, bet informāciju sniegs AM "preses cilvēki".

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēdē otrdien, 1.oktobrī, deputāti spriedīs par sociālo tīklu vietņu ietekmi uz valsts ekonomiku, liecina apakškomisijas darba kārtība.

Svarīgākais