Šodien satiksmei atvērs Rīgas-Jelgavas šosejas izremontēto posmu līdz Jaunolainei

© Romāns KOKŠAROVS, F64 Photo Agency

Šodien orientējoši plkst.14 satiksmei tiks atvērta šosejas A8 Rīga-Jelgava-Meitene pārbūvētā labā brauktuve no Rīgas robežas līdz Jaunolainei deviņu kilometru garumā, aģentūru LETA informēja "Ceļu būvniecības sabiedrības"Igate"" pārstāvji.

Piegādātāju apvienība "KT Igate", ko veido "Ceļu būvniecības sabiedrība"Igate"" kopā ar "Kauno tiltai", ir veikusi ceļa pamatnes pastiprināšanas, reciklēšanas, asfalta segas nomaiņas, grāvju padziļināšanas, lietus kanalizācijas izbūves un citus darbus.

Pārbūvētajā posmā, piemēram, ir reciklēti 136 480 kvadrātmetri materiāla ar pievienotu cementu, ieklāti 114 400 kvadrātmetri asfalta virskārtas, izbūvēti 800 metri lietus kanalizācijas.

"Ceļu būvniecības sabiedrības"Igate"" Gusts Kaļiņins informē, ka posma remontam ar pasūtītāju noslēgtais līgums paredzēja 200 dienas un to varējām pabeigt arī nākamajā gadā, bet posms jau tagad tiek atvērts satiksmei. Pasūtītājs "Latvijas valsts ceļi" situācijā, kad strauji palielinājās būvmateriālu cenas, nāca pretī būvniekiem, daļēji kompensējot sadārdzinājumu.

Paredzams, ka līdz oktobra beigām tiks pabeigti atlikušie labiekārtošanas darbi - noslēgta brauktuves marķēšana, ceļam pieguļošās teritorijas apzaļumošana, aizsargžoga uzstādīšana un citi - un ceļš tiks nodots ekspluatācijā.

Būvdarbus veic piegādātāju apvienība "KT Igate" par līgumcenu 6 773 756 miljoni eiro, no kuriem 5 757 692 eiro ir Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzekļi, bet pārējā daļa - valsts budžeta līdzfinansējums.

Pārbūves projekta autors ir AS "Ceļuprojekts", bet būvuzraudzību veic SIA "Būvju profesionālā uzraudzība".

Svarīgākais