"H.A.Brieger" investē 100 000 eiro smaržu "Rīgas ceriņi" atjaunošanā

© Vladislavs Proškins / F64

Kosmētikas ražotājs SIA "H.A.Brieger", kas strādā ar zīmolu "Dzintars", investējis 100 000 eiro, lai atsāktu smaržu "Rīgas ceriņi" ražošanu jaunā interpretācijā, informēja uzņēmuma pārstāvji.

Tagad veikalos šo parfimērijas ūdeni 60 mililitru tilpumā varēs atpazīt pēc nosaukuma "Lilac of Riga", kurā ceriņu smaržu notis ir papildinājuši pačūlijas un tabakas aromāti. Kopējās investīcijas, kuras uzņēmums ir ieguldījis smaržu kompozīcijas uzlabošanā, jaunā iepakojuma un produktu dizaina izstrādē ir virs 100 000 eiro.

"Lilac of Riga" smaržas būs nopērkamas tikai Latvijā.

"H.A.Brieger" līdzīpašniece un vadītāja Anastasija Udalova informē, ka "Lilac of Riga" ir "H.A.Brieger" nākamais nozīmīgais solis "Dzintara" zīmola atjaunošanā. "Lilac of Riga" ir 1952.gadā radīto smaržu reinterpretācija - saglabājot pamatformulu, pievienots aktuālāks "skanējums" gan aromāta, gan arī noformējuma ziņā.

Smaržas "Rīgas ceriņi" ir vienīgās smaržas, kas tika ražotas fabrikas darbības laikā. Smaržas 1958.gadā saņēma balvu "Pasaules izstādē" Briselē.

2021.gada rudenī "H.A.Brieger" ierobežotā 500 flakonu daudzumā un ar vēsturisko aromāta formulu atsāka "Rīgas ceriņu" ražošanu.

Kosmētikas ražotājs "H.A.Brieger", kas ir zīmola "Dzintars" īpašnieks, pagājušajā gadā strādāja ar 1,56 miljonu eiro apgrozījumu un 50 992 eiro peļņu.

"H.A.Brieger" reģistrēta 2006.gadā. Tās nosaukums līdz 2020.gada oktobra sākumam bija SIA "Instruments", bet līdz 2021.gada janvāra sākumam - "Dzintars Production". Kompānijas pamatkapitāls ir 284 500 eiro. "H.A.Brieger" īpašnieki ir SIA "Skinest Asset Management" (67%), kuras patiesais labuma guvējs ir Igaunijas uzņēmējs Oļegs Osinovskis, un SIA "Asko R" (33%), kuras īpašniece ir Udalova.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais