Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Plešs cer, ka nākamā ministra vadībā no likuma ievērošanas viedokļa netiks pieļautas nekādas atkāpes

© f64.lv, Ketija Keita Krastiņa

Pašreizējais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP) cer, ka nākamā ministra vadībā no likuma ievērošanas viedokļa netiks pieļautas nekādas atkāpes.

Ministrs atzīmēja, ka ministrija viņa vadībā ir rūpīgi sekojusi izpildei jebkurā pašvaldībā. Piemēram, pēc ilgstošas komunikācijas septembrī VARAM saņēmusi Daugavpils pašvaldības pieminekļu demontāžas grafiku, kas paredz pieminekļus demontēt līdz likumā noteiktajam termiņam - 15.novembrim.

Līdz novembra vidum jādemontē piemiņas vieta Sarkanās armijas karavīriem, kas atrodas 18.novembra ielā, bijušajā Slavas skvērā, kā arī piemineklis Sarkanās armijas 360. strēlnieku divīzijas karavīriem.

Plešs norādīja, ka VARAM turpina sekot līdzi demontāžas grafika izpildei. Ja būs atkāpes no plāna vai citi likuma pārkāpumi, ministrija vērtēs domes atbildību likuma priekšā.

Tikmēr pats politiķis līdz jaunās valdības apstiprināšanai turpinās darbu ministra amatā. Par saviem nākotnes plāniem vēl esot pāragri spriest, jo vēlēšanas tikai tikko noslēgušās.

Jau rakstījām, ka vēlēšanās labāko rezultātu sasniegusi "Jaunā vienotība", kura nākamajā Saeimā ieguvusi 26 mandātus, Zaļo un zemnieku savienība - 16, "Apvienotais saraksts" - 15, Nacionālā apvienība - 13, "Stabilitātei!" - 11, "Progresīvie" - 10, "Latvija pirmajā vietā" - deviņus mandātus.

Saeimas vēlēšanas izrādījās liktenīgas valdošajā koalīcijā ietilpstošajiem politiskajiem spēkiem "Attīstībai/Par" un "Konservatīvajiem", kā arī krievvalodīgo elektorāta ilggadējai līderei "Saskaņai", kas nespēja pārvarēt 5% vēlēšanu barjeru un palika ārpus nākamā parlamenta sasaukuma.

Tāpat jau ziņots, ka likums pašvaldībām nosaka pienākumu īstenot Latvijas teritorijā esošo demontējamo padomju un nacistisko režīmu slavinošo objektu demontāžu atbilstoši sarakstam.

Sarakstā iekļauti 69 objekti, bet atsevišķs lēmums tika pieņemts par Rīgā esošo pieminekli padomju armijas karavīriem, kas tika demontēts šajā nedēļā.

Valdības apstiprinātajā sarakstā iekļauti divi objekti, kas atrodas Daugavpilī.