Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Novembrī daudzviet Latvijā būs jāmaksā vēl dārgāk par ūdenssaimniecības pakalpojumiem

© f64.lv, Lauris Aizupietis

Ūdenssaimniecības pakalpojumu tarifi no 1.novembra pieaugs pieciem komersantiem - SIA "Ādažu ūdens", SIA "Bauskas ūdens", SIA "Īslīces ūdens", SIA "Jaunpils KS" un SIA "Jelgavas ūdens", informē Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK).

Tarifi palielināti saistībā ar elektroenerģijas izmaksu pieaugumu, kamēr pārējās izmaksu pozīcijas tarifos nav mainītas.

SPRK Ūdenssaimniecības, depozīta sistēmas un atkritumu departamenta direktore Agnese Kozlovska skaidro, ka energoresursu cenām ir būtisks īpatsvars ūdenssaimniecības pakalpojumu izmaksās - tās veido vidēji 29% no ekspluatācijas izmaksām. Elektroenerģijas rēķini, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, komersantiem ir pieauguši vairākkārtīgi.

Tostarp "Ādažu ūdens" noteiktai ūdensapgādes pakalpojumu tarifs Ādažu pilsētā un Ādažu pagastā no 1.novembra būs 1,26 eiro par kubikmetru, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs būs 2,3 eiro par kubikmetru. Salīdzinot ar esošajiem tarifiem, kas ir spēkā kopš 2020.gada 1.janvāra, ūdensapgādes pakalpojumu tarifs pieaugs par 0,32 eiro, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifu - par 0,8 eiro.

"Bauskas ūdens" ūdensapgādes pakalpojuma tarifs Jauncodes, Elektriķu un Mūsas ciemā, kā arī Bauskas pilsētā, izņemot Bauskas pilsētas Mūsas upes kreisā krasta teritoriju, kur pakalpojumus sniedz "Īslīces ūdens", no 1.novembra līdz 2023.gada 30.aprīlim būs 1,1 eiro kubikmetrā, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifs būs 1,7 eiro kubikmetrā. Salīdzinot ar esošajiem tarifiem, kas ir spēkā kopš šā gada 1.janvāra, ūdensapgādes pakalpojumu tarifs pieaugs par 0,24 eiro kubikmetrā, bet kanalizācijas pakalpojumu tarifu - par 0,36 eiro kubikmetrā.

Savukārt no 2023.gada 1.maija kompānijas noteiktais ūdensapgādes pakalpojuma tarifs būs 1,14 eiro kubikmetrā, bet kanalizācijas pakalpojuma tarifs būs 1,77 eiro kubikmetrā.

"Īslīces ūdens" ūdensapgādes pakalpojuma tarifs Bauskas pilsētas Mūsas upes kreisā krasta teritorijā un Īslīces pagastā no 1.novembra būs 1,38 eiro kubikmetrā, bet kanalizācijas pakalpojuma tarifs - 2,07 eiro kubikmetrā. Salīdzinot ar tarifiem, kas ir spēkā no 2020.gada 1.decembra, ūdensapgādes pakalpojuma tarifs pieaugs par 0,47 eiro kubikmetrā, bet kanalizācijas pakalpojuma tarifs palielināsies par 0,67 eiro kubikmetrā.

"Jaunpils KS" ūdensapgādes pakalpojuma tarifs Jaunpils un Viesatu pagastā no 1.novembra būs 1,47 eiro kubikmetrā, bet kanalizācijas pakalpojuma tarifs - 1,69 eiro kubikmetrā. Salīdzinot ar tarifiem, kas ir spēkā kopš šā gada 1.septembra, ūdensapgādes pakalpojuma tarifs pieaugs par 0,56 eiro kubikmetrā, bet kanalizācijas pakalpojuma tarifs - par 0,29 eiro kubikmetrā.

Savukārt "Jelgavas ūdens" ūdensapgādes pakalpojuma tarifs Jelgavas pilsētā un Raubēnu ciemā no 1.novembra līdz 2023.gada 30.aprīlim būs 1,2 eiro kubikmetrā, bet kanalizācijas pakalpojuma tarifs būs 1,48 eiro kubikmetrā. Salīdzinot ar esošajiem tarifiem, kas ir spēkā no šā gada 1.augusta, ūdensapgādes pakalpojuma tarifs pieaugs par 0,2 eiro kubikmetrā, bet kanalizācijas pakalpojuma tarifs - par 0,25 eiro kubikmetrā.

Vienlaikus no 2023.gada 1.maija ūdensapgādes pakalpojuma tarifs būs 1,22 eiro kubikmetrā, bet kanalizācijas pakalpojuma tarifs būs 1,52 eiro kubikmetrā.

SPRK tarifus apstiprina bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), norādītie tarifi ir bez PVN.