Brīvdienās ieceļošana Latvijā liegta 29 Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas pilsoņiem

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Nedēļas nogalē uz valsts austrumu robežas ieceļošana Latvijā drošības apsvērumu dēļ liegta 29 Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas pilsoņiem, bet vēl vairākiem liegts iebraukt, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas.

Grebņevas, Vientuļu, Terehovas, Pāternieku un Silenes robežkontroles punktos ieceļošana Latvijā liegta pieciem Krievijas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Vēl 14 Krievijas un vienam Baltkrievijas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ, informē Valsts robežsardze.

Sestdien Grebņevas, Terehovas, Silenes, Pāternieku un lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta trīs Krievijas un trīs Ukrainas pilsoņiem, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Vēl 13 Krievijas un vienam Ukrainas pilsonim ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ.

Svētdien Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Vēl diviem Krievijas pilsoņiem ieceļošana Latvijā liegta drošības apsvērumu dēļ.

Visos minētajos gadījumos personas nosūtītas uz izceļošanas valsti.

Krievijā izsludinātās mobilizācijas dēļ no trešdienas uz trīs mēnešiem ir ieviesta ārkārtējā situācija Alūksnes, Balvu un Ludzas novada teritorijā, kā arī ostās, lidostās, lidlaukos izveidotajās robežšķērsošanas vietās un uz dzelzceļiem.

19.septembrī spēkā stājās Ministru kabineta noteiktie ierobežojumi Krievijas pilsoņu - Šengenas īstermiņa vīzu turētāju - ieceļošanai Latvijā nebūtiskiem mērķiem, piemēram, tūrisma un atpūtas nolūkos.