Bez elektrības Latvijā trešdienas vakarā vēl apmēram 500 mājsaimniecību

Energoapgāde trešdienas vakarā Latvijā traucēta vēl apmēram 500 Latvijas energokompānijas "Latvenergo" klientiem, informē "Latvenergo" Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Gandrīz visas mājsaimniecības, kas vēl ir bez elektrības, ir Latgales reģionā.

Lai pilnībā atjaunotu elektroenerģijas piegādi klientiem ikdienas režīmā, trešdien "Sadales tīkla" Austrumu un Ziemeļaustrumu reģionā brigādes turpināja intensīvu darbu vidējā sprieguma līnijās, pastiprinātu uzmanību veltot trašu tīrīšanai no bīstamiem kokiem, lai pēc vētras seku novēršanas nodrošinātu kvalitatīvu elektroenerģijas piegādi.

"Elektrotīklā zemsprieguma 0,4 kilovoltu (kV) līnijas atzarojas no vidējā sprieguma 20 kV līnijām un tās līdz viensētām lauku reģionos iet vairāku kilometru garumā, tās atrodas mežainos apvidos. Tādēļ "Sadales tīkls" zemsprieguma līniju sakārtošanai nodarbinās līdzšinējo iesaistīto cilvēkresursu un tehnikas vienību skaitu. Brigādes apsekos zemsprieguma līnijas un tīrīs trases no bīstamajiem un aizlūzušajiem kokiem, lai nerastos postījumi no jauna un līnijas varētu droši ekspluatēt," klāstīja Siksnis.

Viņš norādīja, ka "Sadales tīkla" brigādes trešdien turpināja darbu zemsprieguma 0,4 kV elektrotīkla atjaunošanā un postījumu novēršanā strādāja 348 brigādes 1023 cilvēku sastāvā.

Palīgā "Sadales tīkls" montieru brigādēm nāca arī kaimiņvalstu energokompāniju brigādes no Igaunijas un Lietuvas, informēja Siksnis un piebilda, ka trešdien lietuviešu brigādes līdzdalību dabas stihijas seku novēršanā gan beidz un vakarpusē atgriežas mājās. Kopumā divas "Empower" Lietuvas energokompānijas pārstāvju brigādes nostrādāja sešas dienas. Savukārt Igaunijas energokompānijas "Esti Energia" brigādes darbu turpinās līdz šīs nedēļas beigām.

Joprojām aktīvi postījumu novēršanā elektrolīnijās strādā somu brigāde ar helikopteru no firmas "Helipro", kas elektrolīniju tīrīšanas darbos izmanto helikopteru ar īpašu zāģa aprīkojumu. Helikopters dienā vidēji iztīra trases apmēram divu kilometru garumā gar abām trases pusēm un lielākais darbu apmērs tiek paveikts Preiļu apkārtnes līnijās. Pagājušajā nedēļā tika iztīrītas trases 30,34 kilometru garumā. Somu brigāde darbu turpinās arī nākamajā nedēļā.