Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

VIDEO. Jau 54. palīdzības krava Ukrainas kara invalīdiem izbraukusi no Latvijas

© Ekrānuzņēmums

No Rīgas uz Ukrainu šobrīd ceļā ir jau piecdesmit ceturtā kravas automašīna, kas ved ratiņkrēslus, kruķus, staiguļus un citus palīglīdzekļus civiliedzīvotājiem un karavīriem, kas traumēti, cietuši vai kļuvuši par invalīdiem karadarbībā.

"Mēs saņemam visu šo medicīnisko aprīkojumu no Skandināvijas, pamatā Zviedrijas, un izšķirojam: kas noderīgs pacientiem Latvijā, to mēs atstājam, savukārt Ukrainai noderīgo nododam tālāk," stāsta Modris Briedis, labdarības organizācijas "Speciālo palīglīdzekļu parks" vadītājs.

Šī bezpeļņas organizācija uzkrāj ukraiņiem noderīgo medicīnisko aprīkojumu atsevišķā noliktavā, lai pēc tam to atdotu transportam, ko savukārt noorganizē Latvijas Ukraiņu Kongresa pārstāvis Mikola Pavļuks, kurš par saviem ilggadējiem centieniem saņēmis savā dzimtenē ordeni.

Šī labdarība notiek jau vairāk nekā astoņus gadus — kopš pašiem karadarbības pirmsākumiem Donbasā. Vairāk skatieties sižetā!

Mediju atbalsta fonda ieguldījums
no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem

Par projekta "Ziņojums par stāvokli Ukrainā" saturu atbild SIA "Mediju nams".
#SIF_MAF2022

ZIŅOJUMS PAR STĀVOKLI UKRAINĀ: interneta raidījumu, reportāžu un mediju rakstu cikls par situāciju Ukrainā un ar to saistītajiem jautājumiem ziņu portālā “nra.lv” un drukātajā žurnālā “Vakara Ziņas”. Tas iekļaus regulāras reportāžas un video no pašas Ukrainas teritorijas un Ukrainas pierobežas, kā arī Latvijas. Tiks atspoguļota un analizēta karadarbība, Latvijas un citu valstu atbalsts, postījumu novēršana un mēģinājumi atjaunot mierīgu dzīvi, atbalsts bēgļiem, humānā un militārā palīdzība, kā arī analizēta ietekme uz situāciju Latvijā, tās ekonomiku un politiku.