Katru sestdienu tiks organizēta “Sniega Talka”, lai attīrītu apkārtni no ledus un kupenām

Lai no liekā sniega un ledus iztīrītu visus ceļus un ietves, jumtus un pagalmus pilsētās un laukos, akcija “Sniega Talka” tiks organizēta katru sestdienu, piesaistot arvien vairāk darboties gribētāju.

"Organizējot pirmo “Sniega Talku”, saskārāmies ar lielu uzņēmēju un privātpersonu interesi piedalīties talkā ne tikai konkrētajā datumā. Lai arī šobrīd dažviet Latvijā piedzīvojam atkusni, tas nebūt nav pavasaris. Laika apstākļi ir grūti prognozējami, tādēļ atbildīgu un darboties gribošu uzņēmumu pārstāvji tiek mobilizēti darbam katru nedēļu,” norāda “Sniega talkas” organizatore Linda Ozoliņa.

Pirmā akcija “Tīrības Dienas” norisināsies šo sestdien, 15. janvārī, kad visas dienas garumā uzņēmumu kolektīvi, iestāžu darbinieki un draugu grupas vienosies kopīga darba, lai padarītu Rīgas un visas Latvijas ceļus vieglāk izejamus un izbraucamus, ka arī palīdzētu tikt galā ar sniega un ledus radītajām problēmām iestādēm un cilvēkiem, kas paši nespēj tikt galā.

Šogad daba mūs apgādājusi ar lielu daudzumu sniega, kas nereti sarežģī ikdienu, padarot pārvietošanos apgrūtinošu. Sniegs un ledus rada apdraudējumu ne vien ēkām un autotransportam, bet arī cilvēku veselībai un dzīvībai, tādēļ “Tīrības dienu” birojs organizē akciju, kuras laikā mudinās uzņēmumu un iestāžu darbiniekus apvienot spēkus un iztīrīt kaut nelielu pilsētas teritoriju.

Akcijas norise plānota gan Rīga, gan citās Latvijas pilsētās un lauku teritorijā, kur darbojas aktīvi un atbildīgi uzņēmumi, iestādes un kolektīvi. Akcijas laikā aicināti pieteikties uzņēmumi un privātpersonas, kas organizētas grupās vēlas no sniega attīrīt konkrētu pilsētas vai lauku teritorijas apgabalu. Akcija norisināsies sestdien, 15. janvārī, kad strādājošie tiks iemūžināti, lai tālāk veidotu darbīgāko Latvijas iedzīvotāju foto krājumu.

Arī mediji aicināti iesaistīties, par notiekošo dienas garumā informējot sabiedrību, tādējādi motivējot iespējami vairāk cilvēkus iesaistīties. “Lai sniegs mums drīzāk asociētos ar ziemas priekiem un jautri pavadītu laiku, nevis traumām un bojātu īpašumu, iesaistīsimies Sniega talkas organizēšanā,” aicina Linda Ozoliņa.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes amatpersonas ir pabeigušas izmeklēšanu kriminālprocesā par kara nozieguma publisku slavināšanu Liepājā un nodevušas krimināllietas materiālus prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Svarīgākais