Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā

Pielāgoto Covid-19 vakcīnu saņēmuši jau 4368 cilvēki

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

Laika posmā no 9. līdz 19.septembrim ar pielāgotajām Covid-19 vakcīnām vakcinēti 4368 cilvēki, informē Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Komunikācijas nodaļas vadītāja Ilze Arāja.

Kā ziņots, pielāgotās vakcīnas pret Covid-19 no 12.septembra pieejamas ģimenes ārstu praksēs un vakcinācijas kabinetos.

Latvija saņēmusi 230 400 "Pfizer" pielāgotās vakcīnas un 43 200 "Moderna" pielāgotās vakcīnas, informē Nacionālais veselības dienests.

Savukārt "Veselības centru apvienības" (VCA) valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa norādīja, ka pielāgotajās vakcīnās dažādu omikrona paveidu neitralizējošo antivielu līmenis ir augstāks un tās ir izveidotas tā, lai efektīvāk pasargātu no saslimšanas ar Covid-19.

VCA vadītāja norāda, ka iedzīvotājiem ir iespēja konsultēties ar savu ģimenes ārstu un hronisku slimību pacientiem - ar savu ārstējošo ārstu, lai pieņemtu lēmumu attiecībā uz vakcinēšanos. Viņa aicina ņemt vērā arī to, kā noritējušas iepriekšējās vakcinācijas reizes, kāds ir veselības stāvoklis.

Vakcināciju pret Covid-19 ir iespējams apvienot ar vakcināciju pret sezonālo gripu. "Būtiski, ka pārslimošana vakcīnas devai netiek pielīdzināta un arī šiem iedzīvotājiem ir ieteicams vakcinēties," pauž VCA vadītāja.

Pieteikties vakcinācijai pret Covid-19 VCA medicīnas centros iespējams, zvanot pa telefonu 8828 vai elektroniski "epoliklinika.lv" un "manavakcina.lv".