Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Baltijas valstis un Polija saņems īpašu balvu no ASV

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Baltijas valstu un Polijas premjerministriem Kajai Kallasai, Krišjānim Kariņam, Ingrīdai Šimonītei un Mateušam Moraveckim piešķirta ASV domnīcas "Eiropas politikas analīzes centrs" (CEPA) transatlantiskās līderības balva, paziņojusi organizācija.

Balva piešķirta par stingro atbalstu Ukrainai un īpašu ieguldījumu transatlantiskās sadarbības stiprināšanā, un to plānots oficiāli pasniegt otrdien, 27.septembrī plkst.18 pēc Latvijas laika.

Kariņš norāda, ka CEPA transatlantiskā līderības balva ir novērtējums visas Latvijas sabiedrības stingrajam atbalstam Ukrainai tās cīņā pret Krievijas militāro agresiju, aģentūru LETA informēja premjera birojā.

"Šajos sarežģītajos laikos mums ir būtiski atcerēties, ka jau vairāk nekā 70 gadus cieša sadarbība starp ASV un Eiropu ir mūsu drošības stūrakmens. Tas ir mūsu kopīgs pienākums turpināt to stiprināt, lai nodrošinātu mūsu kopīgo vērtību - brīvības, demokrātijas un likuma varas - noturību," pauž Kariņš.

ASV galvaspilsētā Vašingtonā bāzētās domnīcas darbības mērķis ir nodrošināt spēcīgu un noturīgu transatlantisko aliansi, kas balstīta demokrātiskās vērtībās un principos. CEPA īsteno pētījumus un analīzi enerģētikas, drošības un aizsardzības jomās, palīdzot gan valstu amatpersonām, gan uzņēmumiem veidot transatlantisko sadarbību.