Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Aizturēti divi vīrieši ar vairāk nekā 800 000 nelegālo cigarešu

© Vladislavs Proškins/f64

Otrdien Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes amatpersonas Jēkabpils un Madonas novadā aizturēja divus vīriešus, pie kuriem tika atrasti vairāk nekā 800 000 nelegālo cigarešu, aģentūru LETA informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ance Rozīte.

VP Vidzemes reģiona pārvaldes Madonas iecirknī tika iegūta informācija par, iespējamu, nelegālo akcīzes preču apriti, proti, par nelikumīgu alkohola un cigarešu bez Latvijas akcīzes markām, realizāciju nelielā apmērā. Tika sākts kriminālprocess un veiktas izmeklēšanas darbības.

Apkarojot nelikumīgu akcīzes preču apriti, Madonas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas ieguva informāciju, ka Jēkabpils un Madonas novadā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju.

Lai pārbaudītu likumsargu rīcībā esošo informāciju, tika veikta izmeklēšana, kā rezultātā šā gada 20.septembrī vairāku sankcionētu kratīšanu laikā, tostarp aizdomās turamo personu dzīvesvietā un automašīnā, kopumā konstatēja un atsavināja vairāk nekā 800 000 dažādu marku tabakas izstrādājumu bez Latvijas akcīzes nodokļa markām, tostarp tādas markas kā "Winston", "Premier", "Prince", "King", "Dakota", "Dove Gold", "NZ Gold", "NZ Black", "Fest", aptuveni tonnu nelikumīga alkohola, 1465 litrus dīzeļdegvielas, kā arī skaidru naudu, kura, iespējams, iegūta noziedzīgā veidā.

Saistībā ar šo noziegumu VP Madonas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas aizturēja 1971. un 1999.gadā dzimušus vīriešus, kuri iepriekš nav nonākuši policijas redzeslokā. Aizturētajiem tiks piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi.

Par šo gadījumu ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 221.6 panta - par tabakas izstrādājumu nelikumīgu realizāciju nelielā apmērā, pēc Krimināllikuma 221.panta trešās daļas - par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta lielā apmērā, kā arī 221.1 pirmās daļas - par nelegāli izgatavotu (ražotu) vai viltotu alkoholisko dzērienu vai spirtu saturošu šķidrumu, kuri nav alkoholiskie dzērieni, bet kurus piedāvā kā alkoholiskos dzērienus, realizāciju.