Bāriņtiesa, visticamāk, atņems aprūpes tiesības vecākiem, kuri dzērumā atteicās no bērniem

Rīgas bāriņtiesa tuvākajās dienās izlems, vai atņemt vecāku aprūpes tiesības vecākiem, kuri piezvanīja policijai un paši atteicās no gadu un septiņus gadus veciem bērniem, nra.lv pastāstīja Rīgas bāriņtiesas priekšsēdētāja vietniece Inese Ērgle.

nra.lv rakstīja, ka pagājušo piektdien Rīgas Pašvaldības policija saņēma izsaukumu uz kādu dzīvokli, kur tēvs atteicās no aptuveni gadu vecas meitenītes un septiņus gadus veca puikas. Iereibušais tēvs likumsargiem paziņoja, ka bērni viņam nav vajadzīgi. Bērni ievietoti aprūpes centrā.

Rīgas Sociālajā dienestā nra.lv noskaidroja, ka šī ģimene saņem sociālos pabalstus kopš 2008. gada, bet no pagājušā gada tā ir arī sociālo darbinieku uzraudzībā, proti, notiek darbs ar šo ģimeni.

Savukārt Rīgas bāriņtiesā informācija par šo ģimeni līdz šim vēl nebija nonākusi. "Šodien esam saņēmuši informāciju no policijas un mums ir divas nedēļas laika, lai izzinātu situāciju," skaidroja I. Ērgle. Bērni pašlaik ir drošībā un bāriņtiesai ir svarīgi noskaidrot, vai šim notikumam ir gadījuma raksturs, kas, visticamāk, šajā situācijā tomēr tā nebūs. Jau tagad ir skaidrs, ka tā ir problēmģimene. Bāriņtiesas uzdevums ir arī apzināt ārpusģimenes iespējas, vai bērniem ir radinieki, kuri var uzņemties rūpes par bērniem.

Vērtējot situāciju, ka tēvs piezvana un atsakās no bērniem, speciāliste kopumā vērtē kā traģisku un nepieņemamu, tomēr saskata tajā arī "devu saprātīguma", proti, esot ļoti daudz gadījumu, kad vecāki vienkārši pazūd uz vairākām dienām, neliekas ne zinis par bērniem. Tādās situācijās bērni ir apdraudēti. Šajā situācijā tēvs, kurš, iespējams, saprata, ka nespēs parūpēties par bērniem, piezvana policijai.

Pēc nra.lv rīcībā esošās informācijas, arī bērnu māte bijusi stiprā alkohola reibumā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.