Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Vīrietim par robežsardzes prasību nepildīšanu draud līdz 700 eiro naudas sods

© Oksana Džadana/ F64

 Valsts robežsardze ir sākusi administratīvo procesu pret kādu vīrieti, kurš nav pildījis robežsargu prasības, bet tā vietā uzvedies provokatīvi, savas darbības filmējis un ievietojis sociālajos tīklos.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzē, 18.septembrī uz autoceļa Rīga-Šauļi, veicot imigrācijas kontroli, tika apturēta vīrieša vadītā automašīna. Uz robežsargu prasību uzrādīt vadītāja apliecību un transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentus, vīrietis dažādi atrunājies, cita starpā pieprasot "ar tinti parakstītas" pilnvaras attiecībā uz robežsargu tiesībām veikt dokumentu pārbaudi un apšaubot Latvijas eksistenci.

Kā uzsver robežsardze, lai arī vīrietis no notikuma vietas tika atlaists, tas neatceļ viņa atbildību par izdarīto administratīvo pārkāpumu, proti, saskaņā ar Ceļu satiksmes likumu transportlīdzekļa vadītājam ir pienākums pēc robežsarga pieprasījuma uzrādīt vadītāja apliecību vai personu apliecinošu dokumentu, transportlīdzekļa reģistrācijas dokumentu, kā arī pārējos likumā norādītos dokumentus, kas nepieciešami, lai ar transportlīdzekli piedalītos ceļu satiksmē.

Konkrētajā gadījumā vīrietis nepildīja robežsargu likumīgās prasības un ar savu rīcību traucēja amatpersonas darbību, kas ir administratīvi sodāms pārkāpums, uzsver robežsardze.

Administratīvās atbildības likums paredz, ka lēmumu par administratīvā procesa uzsākšanu amatpersona ir tiesīga pieņemt ne vēlāk kā trīs darbdienu laikā no brīža, kad iegūtas ziņas par iespējamu administratīvo pārkāpumu.

Patlaban pret vīrieti sākts administratīvais process par amatpersonas likumīgo prasību nepildīšana vai amatpersonas darbības traucēšanu un par šo pārkāpumu viņam draud naudas sods līdz 700 eiro.

Vīrietis jau iepriekš vairākas reizes esot vērsies dažādās iestādēs, kā viņš pats apgalvo, lai "taustītu sistēmu", apzināti traucējis iestāžu darbu un ierakstījis un izvietojis sociālajos tīklos vairākus video, kuros mēģina kompromitēt iestāžu darbiniekus, atzīmēts Valsts robežsardzes paziņojumā.