KNAB vēlas izveidot Zemessardzes apakšvienību

© Ģirts Ozoliņš / F64

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) vēlētos birojā izveidot Zemessardzes apakšvienību.

KNAB aģentūrai LETA pastāstīja, ka pašlaik spēkā esošais normatīvais regulējums tādā kritiskās infrastruktūras objektā kā KNAB pieļauj Zemessardzes apakšvienības izveidi no nodarbinātajiem zemessargiem, taču KNAB gadījumā iestādes amatpersonām šobrīd nav tiesību dienēt Zemessardzē. To aizliedz Latvijas Zemessardzes likums.

Ievērojot iepriekšminēto faktu, KNAB iesniedza priekšlikumu veikt grozījumu Latvijas Republikas Zemessardzes likumā. KNAB priekšlikums paredzēja, ka personas, kuras pilda dienestu KNAB, varētu uzņemt Zemessardzē tikai dienestam KNAB izveidotā Zemessardzes apakšvienībā.

KNAB ieskatā, šāda priekšlikuma atbalstīšana un apstiprināšana ļautu ārkārtējās situācijās, izņēmuma stāvokļa vai karastāvokļa izsludināšanas gadījumā KNAB pašu spēkiem spēt nekavējoties reaģēt uz iespējamiem ārējiem apdraudējumiem un drošības incidentiem. Tāpat tas veicinātu vispārēju sagatavotību un zināšanas par rīcību minētājās situācijās.

Vienlaikus KNAB vērsa uzmanību, ka šai iniciatīvai ir Aizsardzības ministrijas atbalsts.

Saeimas .Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā gan šonedēļ minētais priekšlikums atbalstu neguva, noskaidroja LETA.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.