Artuss Kaimiņš uzskata, ka Pareizticīgā baznīca neiebildīs pret izmaiņām pareizticīgās baznīcas regulējumā

© Oksana Džadana/F64

Valsts prezidenta Egila Levita rosinātais likumprojekts par Latvijas Pareizticīgās baznīcas neatkarību Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā tiks izskatīts bez liekas aizķeršanās, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" prognozēja komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš.

Viņš pauda viedokli, ka šis ir vitāli nepieciešams likumprojekts, kura virzībā vilcināšanās nav pieļaujama, tomēr deputāts pagaidām atturējās skrupulozi iedziļināties likumprojekta detaļās.

Vienlaikus deputāts atzina, ka ļoti daudziem cilvēkiem, kas dzīvo aiz Latvijas austrumos robežas, prezidenta piedāvātās izmaiņas pareizticīgās baznīcas regulējumā varētu nepatikt.

Kamiņš solīja, ka, izskatot šo jautājumu parlamenta komisijā, viņš kā komisijas priekšsēdētājs aicinās uz sēdi un uzklausīs likumprojekta izstrādē iesaistītās puses, tai skaitā arī pareizticīgās baznīcas pārstāvjus.

Jautāts, vai ir indikācijas, ka Latvijas Pareizticīgā baznīca varētu iebilst pret likumprojektu, Kaimiņš atbildēja noraidoši: "Nē, es domāju, ka nē."

Kā ziņots, Saeima šodien, pirmajā rudens sesijas sēdē, citastarp lems par Valsts prezidenta Egila Levita iesniegtajiem likuma grozījumiem, ar ko paredzēts mainīt Latvijas Pareizticīgās baznīcas statusu, lai tā darbotos pilnībā patstāvīgi un neatkarīgi. Likumprojektu paredzēts nodot izskatīšanai Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais