Ieceļ jaunu "airBaltic" uzņēmuma padomi

© f64

Nacionālās aviokompānijas „airBaltic” akcionāru sapulcē iecelta jauna uzņēmuma padome.

Tajā no valsts puses, ko pārstāv Satiksmes ministrija, izvirzīti: Santa Glāzniece, Gints Kiršteins un Raitis Tukāns, savukārt otrs lielākais akcionārs SIA „Baltijas aviācijas sistēmas” (BAS) izvirzījusi padomes locekļu amatos iepriekšējos pārstāvjus - Ilmāru Razumovski un Žanu Šarlu-Korsaku.

S.Glāzniecei ir liela pieredze juridiskajā jomā un viņa iepriekš ilgstoši strādājusi Uzņēmumu reģistrā, bet pašreizējā darba vieta ir SIA „LSF Holdigs”. Šī pieredze nodrošinās juridisko jautājumu risināšanu, lai efektīvi aizstāvētu valsts kā vairākuma akcionāra intereses.

G.Kiršteins ir VAS „Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs” valdes loceklis, bijis „airBaltic” padomes loceklis arī iepriekš.

Savukārt R.Tukāns ilgstoši darbojies finanšu jomā, pašlaik strādā brokeru kompānijā „Maximus Capital Management”. Iepriekš strādājis „GE Money Bank”, „Citadele Asset Management”, viņam ir arī ārvalstu finanšu konsultanta pieredze ASV kompānijā „Morgan Stanley” un „Sun Trust Bank”, kas palīdzēs valstij kā akcionāram nodrošināt efektīvu finanšu pārvaldību uzņēmumā.

I. Razumovskis ir ekonomikas zinātņu doktors, kurš airBaltic padomē darbojas kopš 2008. gada 19. februāra. Viņa profesionālā darbība ir saistīta ar transporta pakalpojumu (SIA Jaks valdes loceklis) un finanšu nozari (SIA Biznesa Oāze valdes priekšsēdētājs). I. Razumovskis darbojies SIA Latvijas Mobilais Telefons un AS Latvijas Krājbanka padomēs. Viņš absolvējis Rīgas Politehniskā institūta Inženierekonomikas fakultāti.

Luksemburgas pilsonis Žans-Šarls Korsaks ir avioindustrijas uzņēmuma Airbus Nākotnes projektu departamenta (Future Projects Department) nodaļas vadītājs. Šis departaments nodarbojas ar jaunu lidaparātu konstruēšanu un izstrādi, kas dienasgaismu ierauga 10 gadus vēlāk – darbu pie nesen ražošanā ieviestā pasaules lielākā aviolainera Airbus A380 šis departaments pabeidza pirms 10 gadiem, un šobrīd izstrādā lidmašīnas, kas ražošanā nonāks 2020.gadā. Savas profesionālās karjeras laikā viņš strādājis Pace Aerospace Engineering and Information Technology GmbH (biznesa attīstības direktors). Ž.Š. Korsaks absolvējis Berlīnes Tehniskās universitātes (Technische Universität Berlin) Aeronautikas un astronautikas nodaļu.

Satiksmes ministrija ir aicinājusi airBaltic valdi saskaņā ar Komerclikumu sasaukt pirmo jaunās padomes sēdi pēc iespējas ātrāk, lai ievēlētu padomes priekšsēdētāju un padome pilntiesīgi sāktu risināt jautājumus, kas ir tās kompetencē.

Jaunās padomes uzdevums ir nekavējoties uzsākt auditu, lai iegūtu pārskatu par visām darbībām, kas notikušas „airBaltic”, tostarp iepriekšējās padomes darbības un zīmola darījuma izvērtēšana, kā arī par tiesvedības procesiem starp aviokompāniju un starptautisko lidostu „Rīga”.

Svarīgākais