Aptauja: cilvēki gribētu veidot uzkrājumus, bet brīvu līdzekļu šim mērķim nav

© f64.lv, Oksana Džadana

Piektdaļa jeb 22% iedzīvotāju šogad pārtraukuši veidot uzkrājumus inflācijas un cenu kāpuma dēļ, liecina apdrošināšanas sabiedrības "Ergo" sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat Latvija" veiktais pētījums.

Turklāt, lai gan 71% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka pašreizējās straujās inflācijas apstākļos ir vērts veidot finanšu uzkrājumus, teju pusei no viņiem jeb 31% visu aptaujāto šim mērķim nepietiek līdzekļu.

Aptaujas rezultāti liecina, ka visbiežāk iedzīvotāji izvēlas veidot uzkrājumus skaidrā naudā (28%) vai krājkontā (28%).

Kara Ukrainā un straujās inflācijas ietekmē un no tiem izrietošā naudas trūkuma dēļ 22% aptaujāto šogad pārtraukuši veidot uzkrājumus, bet 5% tieši pretēji - šī gada notikumu iespaidā sākuši krāt. 41% respondentu ir krājuši jau iepriekš un turpina to darīt joprojām, bet gandrīz ceturtā daļa jeb 23% nav veidojuši uzkrājumus ne agrāk, ne tagad.

Vērtējot respondentu rocību, uzkrājumu veidošanu inflācijas apstākļos visvairāk atbalsta tie, kuru ienākumi uz personu ir no 1251 līdz 1500 eiro mēnesī.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēdē otrdien, 1.oktobrī, deputāti spriedīs par sociālo tīklu vietņu ietekmi uz valsts ekonomiku, liecina apakškomisijas darba kārtība.

Svarīgākais