"Anti GPS" ierīce apdraud dienesta auto nodokli

© Scanpix

Ierīce Anti GPS, ko var iegādāties tikai par piecpadsmit latiem interneta vietnēs, apdraud Latvijas Republikas Finanšu ministrijas ieceri par dienesta auto izmantošanu privātām vajadzībām nodokļos iekasēt 12 miljonus latu, vēsta laikraksts Biznes&Baltija.

Šī ierīce ir populāra to darbinieku vidū, kuri vēlas atstāt darba devēja noteikto teritoriju, un izmantotu automašīnu savām personiskajām vajadzībām. Proti, ierīci ieslēdzot pārvietošanās signāls tiek bloķēts.

Laikraksts norāda, ka šādā veidā autovadītājs spēs izvairīties no darba devēja kontroles, nemaksājot arī Finanšu ministrijas plānotos nodokļus.

Finanšu ministrijā gan skaidro, ka, maksājot nodokli, uzņēmējiem Valsts ieņēmumu dienestam būs jāsniedz ne tikai ziņas par maršrutiem, kas fiksēti GPS, bet arī – nodokļu maksātāja numurs, automašīnas reģistrācijas numurs, automašīnas marka, modelis, dzinēja apjoms, maršruti un odometra rādītāji. «Ja maršruta parametri un nobrauktie kilometri nesakritīs, automašīnas īpašniekam nodokli neatgriezīs,» tā ministrija.