Sestdiena, 18.maijs

redeem Ēriks, Inese, Inesis

arrow_right_alt Latvijā

Mūžībā aizgājušo bijušo ārlietu ministru Georgu Andrejevu pieminēs īpašā pasākumā

© Oksana Džadana/F64

Lai godinātu bijušā Latvijas ārlietu ministra, vēstnieka, deputāta un ārsta Georga Andrejeva ieguldījumu Latvijas valstiskuma un ārlietu dienesta atjaunošanā un stiprināšanā, 5.septembrī plkst.15 Ārlietu ministrijā (ĀM) notiks viņam veltīta piemiņas stunda.

Portāls NRA jau rakstīja, ka 16. jūlijā mūžībā devās bijušais Latvijas ārlietu ministrs un ārsts Georgs Andrejevs.

Pirmdien notiks īpašs viņam veltīts piemiņas pasākums. Uzrunu pasākumā teiks ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), un kā goda viesis piedalīsies un uzrunu teiks bijušais Zviedrijas premjerministrs un ārlietu ministrs Karls Bilts. Būdams Andrejeva laikabiedrs, Bilts bija stingrs Baltijas valstu sabiedrotais un atbalstītājs atjaunotās neatkarības pirmajos gados.

Atmiņās par Andrejevu dalīsies arī 4.maija Deklarācijas kluba priekšsēdētāja Velta Čebotarenoka un ģimenes vārdā - mazdēls Artūrs Okuņs.

Piemiņas pasākumā klātesoši būs Andrejeva ģimenes locekļi, ārvalstu diplomātiskais korpuss Rīgā un bijušie Ārlietu ministrijas kolēģi.

Andrejevs, kurš devās mūžībā 16.jūlijā, bija Latvijas ārlietu ministrs no 1992. līdz 1994.gadam, vēstnieks Kanādā no 1995. līdz 1998.gadam un Eiropas Padomē Strasbūrā no 1998. līdz 2004.gadam, Latvijas Augstākās Padomes deputāts no 1990. līdz 1992.gadam un Eiropas Parlamenta deputāts no 2004. līdz 2009.gadam.