Zinību dienā ugunsdzēsēji devās arī uz kādu ģimnāziju, kopumā saņemti 49 izsaukumi

© Kaspars Krafts / F64

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis 49 izsaukumus - 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet astoņi izsaukumi bija maldinājumi, aģentūru LETA informēja dienests.

Jau ziņots, ka Zinību dienā glābēji devās uz Ziemeļvalstu ģimnāziju Paula Lejiņa ielā, Rīgā. Pārmeklējot ēku, konstatēts, ka tās pagrabstāvā dega instruments divu kvadrātmetru platībā. Pirms glābēju ierašanās apmēram 250 cilvēki no ēkas jau bija evakuējušies.

Pirmdienas vakarā glābēji steidzās uz Cēsu novada Līgatni, kur vienstāva dzīvojamā mājā dega galds un siena piecu kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks.

Latvijā

Otrdien, 8.oktobrī, Ministru kabinetā tika skatīti Iekšlietu ministrijas sagatavotie grozījumi Ceļu satiksmes likumā, Administratīvās atbildības likumā un Krimināllikumā. Rosinātie grozījumi minētajos likumos paredz no alkohola koncentrācijas pārbaudes procesa izslēgt iespēju personai subjektīvi bez jebkāda pamata atteikties no amatpersonas veiktās alkohola koncentrācijas pārbaudes vai nepiekrist tās rezultātiem, kā arī noteikt atbildību par atteikšanos no amatpersonas prasītās pārbaudes veikšanas.