Miris uzņēmējs Laimonis Junkers

Trimdā miris uzņēmējs, viens no Ventspils tranzītbiznesa pamatlicējiem Laimonis Junkers. Kopš 2007. gada pavasara L. Junkers atradās bezvēsts prombūtnē, un par viņa atrašanās vietu dzirdētas tikai baumas. Pēdējais minējums bija, ka viņš dzīvojot Paragvajā.

Latviju L. Junkers atstāja, kad aizdomās par naudas atmazgāšanu tika apcietināti uzņēmēji Mamerts Vaivads un Krists Skuja. Kā zināms, K. Skuja nomira šoziem ar sirdskaiti. Neoficiāli zināms, ka arī L. Junkers miris ar sirdskaiti. Turklāt pēc neveiksmīgas mugurkaula operācijas viņš pēdējos gadus varējis pārvietoties tikai ratiņkrēslā.

L. Junkers bijis amatpersona visos lielākajos naftas tranzīta uzņēmumos. Kopš 1993. gada, t. i., faktiski no privātās uzņēmējdarbības pirmsākumiem viņš ir SIA Ventrans-Rīga kapitāla daļu turētājs. Izmantojot prokuratūras labvēlību, nesen šīs Ventrans Rīga kapitāla daļas piesavinājās t. s. Lemberga oponenti.

Kā a/s Naftas parks-100 prezidents L. Junkers bija svarīgs liecinieks arī t. s. Lemberga prāvā, ko iztiesā Rīgas apgabaltiesā.

Proti, viens no Naftas parks-100 akcionāriem bija SIA Lattransnafta, kuras kapitāla daļas, pēc prokuratūras versijas, Ventspils mērs Aivars Lembergs esot izspiedis no trim miljonāriem.

Svarīgākais