Zināms, cik liels finansiālais atbalsts jau sniegts Ukrainas iedzīvotājiem Latvijā

© f64.lv, Kaspars Krafts

Ukrainas iedzīvotājiem līdz jūlija beigām sniegts valsts atbalsts kopumā 46,8 miljonu eiro apmērā, liecina Finanšu ministrijas (FM) publiskotā informācija.

Tostarp 38,1 miljons eiro sniegts atbalstā pašvaldībām Ukrainas civiliedzīvotāju izmitināšanai un ēdināšanai, 6,9 miljoni eiro - iemaksām starptautiskajās organizācijās, bet apmēram 1,8 miljonus eiro veido cits ar Ministru kabineta rīkojumu piešķirtais finansējums.

Vienlaikus līdz jūlija beigām apstiprinātā finansējuma apmērs Ukrainas civiliedzīvotājiem 2022.gadā kopumā ir 69,5 miljoni eiro. Tostarp atbalstā pašvaldībām Ukrainas civiliedzīvotāju izmitināšanai un ēdināšanai paredzēti 53,4 miljoni eiro, bet iemaksām starptautiskajās organizācijās - 7,2 miljoni eiro.

Tāpat FM publiskojusi datus par atbalstu energoresursu cenu pieauguma dēļ.

Līdz jūlija beigām iedzīvotājiem izmaksāts 351 miljons eiro, tostarp 152,8 miljoni eiro sociālajos pabalstos un 198,2 miljoni eiro kompensējošajos pasākumos cenu pieauguma mazināšanai.

Kopumā 2022.gadam atbalstam energoresursu cenu pieauguma dēļ apstiprināts finansējums 640,2 miljonu eiro apmērā.

Savukārt Covid-19 atbalsts šajā gadā izmaksāts 499,1 miljona eiro apmērā, kamēr šim gadam kopējais apstiprinātais finansējums ir 1,546 miljardi eiro.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais