Vīrietis par meliem, ka labi pārzina latviešu valodu, saņem sodu

© Kaspars Krafts/F64

Prokuratūra kādam vīrietim par viltotas latviešu valodas prasmes apliecības izmantošanu piemērojusi 90 sabiedriskā darba stundas.

Apsūdzētais vīrietis, zinot, ka viņa valsts valodas prasmes ir zemākas par noteikto vidējo līmeni, savā rīcībā ieguva viltotu it kā Latvijas Valsts valodas centra izdotu valsts valodas prasmes apliecību, kas apliecināja vīrieša valsts valodas prasmes vidējā līmenī un iesniedza to Autotransporta direkcijā, lai tiktu reģistrēts kā pasažieru komercpārvadājumu ar taksometru un vieglo automobiļu vadītājs.

Viltotajā apliecībā bija izmainīts tā sākotnējais saturs un izmainīti personas dati, kas apliecināja apsūdzētā valsts valodas prasmes.

Apsūdzētais pilnībā piekrita tam inkriminētā noziedzīgā nodarījuma apjomam un juridiskajai kvalifikācijai, kā arī atzina savu vainu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā un to nožēloja.

Latvijā

Jāvērtē, vai un kā sankciju piemērošana nelietderīgi naudu tērējušām iestādēm ietekmētu iestāžu pakalpojumu saņēmējus - iedzīvotājus, uzņēmējus un nevalstiskās organizācijas, komentējot Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča priekšlikumu, aģentūrai LETA pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Svarīgākais