Dārgāka apkure: vai dzīvokļu izīrētājiem vajadzētu samazināt cenas?

© Ģirts Ozoliņš/F64

Ar bažām gaidām rudeni, kad nav zināms, cik ļoti katram no mums sadārdzināsies mājokļu uzturēšanas izmaksas. No Latvijas nekustamo īpašumu darījumu asociācijas pārstāvja izskanējis ierosinājums, ka mājokļu īpašniekiem vajadzētu panākt soli pretī īrniekiem un samazināt īres cenas, ja ļoti pieaugtu maksājumi par siltumu. Ko par šādu ieceri domā sabiedrība, skaidroja TV2 raidījums "900 sekundes".

“Kantar” veiktā aptauja liecina, ka vairāk nekā puse (55%) Latvijas iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 60 gadiem ir norādījuši, ka dzīvokļu izīrētājiem rudens/ziemas sezonā būtu jāsamazina īres cenas īrniekiem, ņemot vērā gaidāmo izmaksu pieaugumu par apkuri (28% - noteikti jā; 27% - drīzāk jā).

Savukārt ceturtā daļa (25%) iedzīvotāju tā neuzskata (16% - drīzāk nē; 9% - noteikt nē). Vēl piektajai daļai (20%) iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais