Uz Latvijas–Baltkrievijas robežas situācija atkal saasinājusies

© Mārtiņš Zilgalvis/F64

Situācija uz Latvijas–Baltkrievijas robežas atkal saasinājusies, un, sākot ar augustu, nelegālo robežšķērsotāju skaits sasniedzis šā gada marta līmeni, vēsta "Latvijas radio".

"Augustā uz robežas sāka veidoties saspīlējums attiecībā uz mēģinājumiem nelegāli ieceļot Latvijas Republikā no Baltkrievijas puses. Pašlaik jau 285 personas ir mēģinājušas nelegāli šķērsot robežu. Vidēji dienā tās ir 12-15 personas. 2. un 3. augustā bija vairākas grupas pa 25 cilvēkiem, kuras vienlaikus mēģināja nelikumīgi šķērsot Latvijas robežu," Latvijas Radion stāstīja Valsts robežsardzes Daugavpils pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītājs Jurijs Vlasovs.

Otrdien robežsargi uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 67 likumpārkāpējus, informēja Valsts robežsardzē (VRS).

Uz ārējām robežām konstatēti 27 robežpārkāpēji. Ieceļošana Latvijā liegta 16 ārzemniekiem.

Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti trīs ārzemniekiem. Terehovas robežkontroles punktā konstatēti divi Ukrainas, divi Krievijas un viens Mongolijas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus Šengenas zonas valstīs. Lietvedība viena Ukrainas pilsoņa administratīvā pārkāpuma lietā netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

Tāpat izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem.

Silenes robežkontroles punktā konstatēts viens Latvijas pilsonis, kuram nebija derīga ceļošanas dokumenta, savukārt Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā konstatēts viens uz Aberdīnu izceļojošs Latvijas pilsonis, kura dokuments nav derīgs izceļošanai uz Lielbritāniju. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti deviņām personām - trīs Uzbekistānas, diviem Krievijas, diviem Igaunijas, vienam Francijas un vienam Somijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības vai liegušas šķērsot robežu 31 personai - sešiem Baltkrievijas, pieciem Moldovas, četriem Krievijas, četriem Lietuvas, trīs Ukrainas, diviem Latvijas, vienam Grieķijas, vienam Tadžikistānas un vienam Uzbekistānas pilsonim.

Latvijā

Krimināllietu pret bijušo Rēzeknes mēru Aleksandru Bartaševiču par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, kā arī par to, ka viņš 16 gadus valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par ārzemēs iegādātu īpašumu un citiem ienākumiem lielā apmērā, Latgales rajona tiesa Balvos plāno sākt skatīt 13.decembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Svarīgākais