Traģiska avārija Liepupes pagastā; auto lidojums bija iespaidīgs

© F64

Traģiska avārija notika nedaudz pēc pulksten desmitiem no rīta, Liepupes pagastā, kur uz autoceļa Kocēni-Limbaži-Tūja, kur avarēja “Mercedes”, vēsta “Degpunktā”.

Baisa atmosfēra valda negadījuma vietā, redzamas cilvēka mirstīgās atliekas zilā maisā un notikuma vietā strādā policija. Mašīnas lidojums bija iespaidīgs. Neilgi pēc avārijas likumsargi krūmājā uzgāja zvanošu telefonu.

Attālums starp attiecīgajiem baltajiem ceļmalā uzstādītajiem stabiņiem ir simts metri. Pēdas uz asfalta liecina, ka kontroli pār jaudīgo “Mercedes”, tā šoferis zaudēja jau pie ceturtā stabiņa, proti pirms aptuveni četrsimt metriem. Nekontrolētā sānslīdē braucamrīks pavadīja aptuveni pusi no šī attāluma, taču pārējos metrus kūleņoja pa krūmiem.

Neoficiālas ziņas liecina, ka abi ‘Mercedes’ sēdošie cilvēki no automašīnas izlidoja ārā, šoferis nonāca zem spēkrata un guva nāvējošas traumas, bet pasažiere iekrita krūmos. Apskatot vietu, kur iespējams nonāca cietusī, secināms ka zarus nācās zāģēt, lai sievieti dabūtu ārā.

Pašlaik versija, ko primāri izskata policijas izmeklētāji netiek atklātas. Pieļaujams, ka “Mercedes” vadītājs pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, turklāt ievērojami. Likumsargi jau identificējuši iesaistīto datus. Avārijā gāja bojā 48 gadus vecs vīrietis, bet smagas traumas guva 52 gadus veca sieviete.