"Liepkalni": Šajos apstākļos vairāk jādomā par uzņēmuma stabilitātes saglabāšanu, nekā attīstību

© Aigars Eglīte / F64

Aizvien mazāk jauniešu vēlas darboties ražošanas nozarē, kurā ir jāveic ne tikai fizisks darbs, bet ir nepieciešama arī iedziļināšanās procesos, sacīja maiznīcas SIA "Liepkalni" vadības pārstāve Agne Eglīte

Viņa atzīmē, ka šī brīža tendence esot tāda, ka kandidāti tieši vidēji vecumā no 18 līdz 29 gadiem visbiežāk ilgtermiņā "nenoturas" darbā, izvēloties izmēģināt daudz darba vietu pēc kārtas.

Savukārt laikā no Ukrainas bēgļu migrēšanas sākuma uz Latviju "Liepkalni" ir pieņēmuši darbā vairākas ukraiņu bēgļu sievietes, kas par spīti sarežģītajam produktu klāstam ir bijušas gatavas to apgūt.

"Varam pateikties darbiniekiem, no kuriem daudzi pie mums strādā jau piecus, desmit un vēl vairāk gadus par uzticību mums, ļoti novērtējam šos darbiniekus un to ieguldījumu uzņēmuma darbībā, un starp šiem darbiniekiem rotācija novērojama minimāla," sacīja Eglīte.

Savukārt, atbildot uz jautājumu, kādas ir prognozes šā gada otrajam pusgadam, viņa norādīja, ka šajos apstākļos, diemžēl, vairāk jādomā par uzņēmuma stabilitātes saglabāšanu, nekā attīstību.

"Ar bažām raugāmies uz pieaugošajām izmaksām un to prognozēm. Izaicinājums būs šajos neprognozējami sarežģītajos apstākļos pieņemt lēmumus, lai saglabātu uzņēmuma stabilitāti, "pārziemotu", ar cerībām par attīstībai labvēlīgāku pavasari. Mūsu komanda nepārtraukti domā un dara, lai pielāgotos izaicinošajai situācijai un kaut maziem, maziem solīšiem, bet ilgtermiņā virzītos uz priekšu," komentēja Eglīte.

Šī gada uzņēmuma "Liepkalni" izaicinājums un mērķis vienlaicīgi ir saglabāt stabilitāti caur visiem sarežģītajiem apstākļiem un turpināt iepriecināt klientus ar daudzveidīgu gardumu klāstu un svaigi ceptu maizi.

Jau vēstīts, ka 2020.gadā "Liepkalni" strādāja ar apgrozījumu 8,955 miljonu eiro apmērā, kas ir par 10,5% vairāk nekā gadu iepriekš, bet kompānijas peļņa pieauga par 96,6% un bija 542 676 eiro.

Kompānija "Liepkalni" reģistrēta 1992.gadā, un tās pamatkapitāls ir 194 682 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmums pilnībā pieder Dagnim Čākuram.

Latvijā

No pirmdienas, 8.jūlija, satiksmei tiks slēgts Saltupu ceļa posms 700 metru garumā no Meža ielas līdz Saltupiem, lai varētu sākt tilta pār Abula upi pārbūvi, aģentūru LETA informēja Smiltenes novada pašvaldības būvinženieris Andris Jaunpetrovičs.