Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Aizturēti vairāki Zviedrijas un Norvēģijas pilsoņi; viņus tur aizdomās par narkotisko vielu realizāciju

© Valsts policija

Rīgā par narkotisko vielu realizāciju policija aizturējusi Norvēģijas pilsoni un trīs Zviedrijas pilsoņus, informēja Valsts policijā.

Policijā bija saņemta informācija par iespējamu narkotisko vielu nelikumīgu apriti Rīgas centrā. 11.augustā par narkotisko vielu realizāciju sākts kriminālprocess.

Veicot izmeklēšanu kriminālprocesā un pārbaudot saņemto informāciju, policisti noskaidroja iespējamās iesaistītās personas, tostarp arī to, ka narkotisko vielu tirdzniecībā, iespējams, ir iesaistīti Zviedrijas un Norvēģijas pilsoņi.

Veicot speciālās izmeklēšanas darbības, 11.augustā policija par narkotisko vielu realizāciju aizturēja četras personas - 1999.gadā dzimušu Norvēģijas pilsoni un trīs Zviedrijas pilsoņus - 1998., 1991. un 2000.gadā dzimušus vīriešus.

No aizturētajiem viens jau vairākkārt sodīts Zviedrijā par mantiskiem noziegumiem un noziegumiem, kas saistīti ar narkotiskajām vielām.

Tāpat kriminālprocesā par narkotisko vielu glabāšanu aizturēti trīs Latvijas pilsoņi - 2005., 2007. un 1999.gadā dzimuši vīrieši.

Veicot sankcionētu kratīšanu kādā dzīvoklī Rīgas centrā, likumsargi kopumā konstatēja un atsavināja 300 gramus marihuānas, četrus gramus kokaīna un skaidru naudu - 3635 eiro.

Turpinot izmeklēšanu, noskaidrots, ka Zviedrijas un Norvēģijas pilsoņi Latvijā uzturas jau vairākus mēnešus, bet ar narkotisko vielu apriti nodarbojas jau divus mēnešus.

2005., 2007. un 1999.gadā dzimušajiem Latvijas pilsoņiem, 1999.gadā dzimušajam Norvēģijas pilsonim un 1991.gadā dzimušajam Zviedrijas pilsonim tiesa piemēroja ar brīvības atņemšanu nesaistītu drošības līdzekli, savukārt diviem Zviedrijas pilsoņiem - 2000.gadā un 1998.gadā dzimušajiem vīriešiem sestdien, 13.augustā, tiesa piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Ārzemniekiem draud brīvības atņemšana no pieciem līdz 15 gadiem.