112 tālrunis tiks izmantots arī ārkārtes situāciju koordinēšanai

Ceturtdien, 6. janvārī Ministru kabineta ārkārtes sēdē Krīžu vadības padomes sekretariātam ir uzdots ārkārtes situāciju koordinēšanai izmantot operatīvo dienestu tālruņa numuru 112. Zvanot uz šo numuru, būs iespējams pieteikt nepieciešamo ģeneratoru piegādi iedzīvotājiem, iestādēm un uzņēmumiem, kuri ir būtiski apdraudēti ilgstoša elektrības trūkuma dēļ.

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece norāda, ka tālruņa 112 izmantošana paātrinās informācijas apriti un ļaus operatīvāk veikt palīdzības koordinēšanu, kas krīzes situācijā ir ļoti svarīgi.

Zvanot uz 112, saņemtā informācija tiks apstrādāta un ar tās sniedzēju sazināsies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Operatīvās vadības pārvaldes darbinieks, informējot par tālāko rīcību. Iedzīvotājiem jārēķinās, ka ģeneratora piegāde būs atkarīga no nepieciešamajiem piegādes attālumiem.

Ņemot vērā to, ka vairāki tūkstoši mājsaimniecību ir palikušas bez elektrības, iedzīvotāji, iestāžu un uzņēmumu pārstāvji ir aicināti šo jauno pakalpojumu izmantot tikai būtiska apdraudējuma gadījumos.

Svarīgākais