Krišjānis Kariņš Aglonā aizlūdz par Latviju

© Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš pirmdien, 15. augustā, piedalījās Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku galvenajā Svētajā Misē Aglonā. Svētās Mises laikā Ministru prezidents piedalījās sabiedrības pārstāvju lūgšanā, aizlūdzot par mūsu Latviju un mūsu tautu, informēja Valsts Kanceleja.

“Dievs, mēs lūdzam par mūsu zemi Latviju, par mūsu tautu un brīvību pašiem lemt savu likteni. Lūdzam, sargi un svētī mūs! Paldies Tev par mūsu auglīgo zemi, skaistajiem mežiem un talantīgajiem cilvēkiem. Dod mums spēku saskatīt svarīgo, saglabāt ticību sev un mūsu valstij! Sniedz mums gudrību atšķirt patiesību no izdomājumiem, būt līdzcietīgiem un palīdzēt tiem, kuriem tas šobrīd visvairāk vajadzīgs. Lūdzam, sargi Ukrainu un tās tautu cīņā par savu valsti un brīvību! Paldies, ka šodien dod mums mieru, kas paver ceļus un iespējas mūsu valstij augt. Dod mums spēku būt vienotiem, celt Latviju stipru un strādāt mūsu labklājībai. Lūdzam Tavai svētībai nākt pār Latviju, pār mūsu tautu, pār visām ģimenēm un katru cilvēku, lai Latvija zeltu un plauktu,” lūgšanā teica K. Kariņš.

Uzturoties vizītē Aglonā, Ministru prezidents tikās ar Romas Katoļu baznīcas vadību un garīdzniekiem, kā arī piedalījās citos Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku pasākumos.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais