Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā

Juhņēviča pamet Vakcinācijas biroju un atgriežas pie Dziesmu svētku rīkošanas

© Kaspars Krafts/F64

Kādreizējā Vakcinācijas projekta biroja vadītāja un pēc tā likvidācijas Nacionālā Veselības dienesta Vakcinācijas projekta vadītāja Eva Juhņēviča pabeigusi karjeru šajā jomā. Rīgas dome ar kādreizējo Dziesmu svētku izpilddirektori noslēgusi uzņēmuma līgumu, iesaistot viņu nākamvasar gaidāmo svētku gatavošanā, vēsta TV3.

Rīgas domē “tv3.lv” informēja, ka uzņēmuma līgums ar Juhņēviču jau noslēgts. Un vismaz pagaidām tas ir spēkā pāris mēnešus - no šā gada 26.jūlija līdz 30.septembrim. Kopējā līguma summa par minēto periodu ir 4934 eiro pirms nodokļu nomaksas.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Vakcinācijas projekta birojs tika izveidots 2021. gada janvārī un jau pirmajās dienās nonāca sabiedrības uzmanības lokā ar dāsno darbinieku atalgojumu. Proti, biroja vadītāja atalgojums tobrīd pārsniedza pat ministra algu. Pēc sabiedrības spiediena un pat Saeimas lēmuma uzdot premjeram Krišjānim Kariņam uzlikt par pienākumu atbildīgajai ministrijai likvidēt šo biroju to pievienoja Nacionālajam veselības dienestam, izveidojot atsevišķu nodaļu - Vakcinācijas projekta nodaļu, darbiniekus iekļaujot vienotajā atalgojuma sistēmā. Piemēram, Vakcinācijas projekta nodaļas vadītājas Evas Juhņēvičas mēnešalga vairs nebija 4905 eiro uz papīra, bet 1917 eiro mēnesī (uz papīra). Tiesa, papildus algai darbinieki par virsstundām saņēma arī piemaksu.

Arī vakcinācijas dati liecina, ka vakcinācija pret Covid-19 kopš gada sākuma notiek arvien gausāk un aprīlī vakcinācijas temps, salīdzinot ar pērnā gada decembri, bija samazinājies 30 reižu, jo decembrī tika veiktas 281 470 vakcinācijas, bet aprīlī vairs tikai 9 312. Tajā pašā laikā visi Nacionālā veselības dienesta Vakcinācijas projekta nodaļas darbinieki turpināja strādāt virsstundas un saņemt, protams, par to atlīdzību.