Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Iztiesā NBS karavīra krimināllietu par prettiesisku labuma piedāvāšanu apmaiņā pret fiktīvu vakcināciju pret Covid-19

© Dmitrijs SUĻŽICS, F64 Photo Agency

Krimināllietu pret nu jau bijušo Nacionālo bruņoto spēku (NBS) karavīru par prettiesisku labuma piedāvāšanu vakcinācijas centra darbiniekiem apmaiņā pret fiktīvu vakcināciju pret Covid-19 Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa turpinās skatīt 16.septembrī plkst.10, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Minētais karavīrs nodarījuma brīdī dienējis instruktoru sastāvā un patlaban ir atvaļināts no dienesta.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais vīrietis laikā no 2021.gada 12.jūlija līdz 28.jūlijam vairākkārt izteica vakcinācijas centra darbiniecēm, proti, klientu un pacientu reģistratorei un ārstei, prettiesiskus labuma piedāvājumus par to, lai, viņu nevakcinējot, tiktu veikti nepatiesi ieraksti Covid-19 vakcinācijas dokumentācijā Covid-19 vakcinācijas sertifikāta saņemšanai.

Prokurors apsūdzēto saucis pie kriminālatbildības par diviem noziedzīgiem nodarījumiem, kas paredzēti Krimināllikuma pantā par prettiesiska labuma piedāvāšanu. Krimināllikums par šādu nodarījumu paredz piespiedu darbu vai naudas sodu.

Apsūdzētais savu vainu viņam inkriminēto noziedzīgo nodarījumu izdarīšanā neatzīst.

Jau ziņots, ka vēl pirms visiem valdības lēmumiem par obligāto vakcināciju valsts pārvaldē pret Covid-19, NBS komandieris Leonīds Kalniņš izdeva karavīriem pavēli pieņemt lēmumu - potēties vai arī atstāt dienestu. Covid-19 vakcinācija NBS faktiski ir pabeigta, tomēr vairāki karavīri bija atvaļināti, jo atteikušies vakcinēties.