Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Trīs mēnešu laikā NVO informācijas punktā atbalstu saņēmuši aptuveni 8700 Ukrainas iedzīvotāji

© Ilze Šteinfelde

Trīs mēnešu laikā Nevalstisko organizāciju (NVO) informācijas punktā atbalstu saņēmuši aptuveni 8700 Ukrainas iedzīvotāji, aģentūru LETA informēja Aktīvo iedzīvotāju fondā (AIF).

AIF pavēstīja, ka kustība "Gribu palīdzēt bēgļiem" AIF rīcības projektā nodrošina informatīvo atbalstu Ukrainas civiliedzīvotājiem. Viena no informatīvā atbalsta aktivitātēm ir NVO informācijas punkts Vienotajā atbalsta centrā Ukrainas iedzīvotājiem Rīgā.

Informācijas punktā katru darba dienu no plkst.9 līdz 18 strādā brīvprātīgie, kas sniedz atbildes uz Ukrainas atbalsta centra apmeklētāju jautājumiem par palīdzības saņemšanas iespējām un pieejamo atbalstu Latvijā, ko var sniegt NVO.

Kopš projekta sākuma kopā ir atbalstīti jau 8656 cilvēki, no kuriem 2187 ir vērsušies pēc palīdzības tieši saistībā ar pilsoniskās sabiedrības atbalsta piedāvājumiem.

Pateicoties Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) un Norvēģijas grantu finansējumam - Informācijas punkta koordinatore vienlaicīgi koordinējusi un apmācījusi aptuveni 20 brīvprātīgos.