Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Latvijā

Pārdod greznu savrupnamu, kas reiz piederēja bankrotējušās “Liepājas metalurgs” akcionāram Zaharjinam

© Latvia Sotheby’s International Realty

Pārdošanā nonācis greznais Liepājas savrupnams Dzintaru ielā 23, liecina “Latvia Sotheby’s International Realty” tīmekļvietnē publiskotā informācija. Īpašums savulaik piederēja bankrotējušās AS “Liepājas metalurgs” lielākajam akcionāram Sergejam Zaharjinam, vēsta liepajniekiem.lv. 

Aprakstā minēts, ka tā ir trīsstāvu jūgendstila ēka ar piecām guļamistabām, platība 1450 kvadrātmetri, zeme - 3107 kvadrātmetri.

Tāpat norādīts, ka māja projektēta 1912. gadā pēc Zviedrijas konsula T. R. Ekbluma pasūtījuma, tās sākotnējā funkcija bijusi kalpot par greznu namu, kurā uzņemt viesus un rīkot neaizmirstamas svinības.

Savrupmājas pirmajā stāvā atrodas kabinets, plašs salons, aiz kura izkārtota dzīvojamā istaba un ēdamzāle ar kamīnu. Visa māja iekārtota ar izsmalcinātām mēbelēm. Iekštelpās ir ekskluzīvs remonts. Pagalma pusē ir virtuve ar dažādām palīgtelpām. Otrajā stāvā - piecas guļamistabas, vairākas vannasistabas, tualetes un ģērbtuves. Ēkas zemākā spārna pirmajā stāvā atrodas sauna, džakuzi, 25 metrus garš baseins un trenažieru zona.

Ēkā izbūvēts stiklots ziemas dārzs un lifts, ar kuru var nokļūt uz otro stāvu vai ēkas zemāko pirmo stāvu.

Īpašuma cena nav minēta.

Zemesgrāmatā pieejamā informācija rāda, ka 2003. gadā minēto īpašumu iegādājās Sergejs Zaharjins, taču 2013. gada vasarā - laikā, kad “Liepājas metalurgs” nonāca nopietnās finanšu grūtībās, - viņš šo un citus sev piederošos īpašumus uzdāvināja brālim Valerijam Zaharjinam.

Drīz vien šis īpašums iekļauts SIA “Eurneo” (patiesā labuma guvēja - Baltkrievijas pilsone Alesia Zlotnika) pamatkapitālā.