Kaimiņu strīdu Liepājā`šķirt sūta Speciālo uzdevumu bataljonu

© Ģirts Ozoliņš / F64

Vakar vakarā daudzdzīvokļu mājā Grobiņā izcēlās kaimiņu konflikts. Patiesībā jau konfliktēja viens no viņiem, kurš policijas redzeslokā nonācis jau vairākkārt un pat ar nazi uzbrucis policijas darbiniekiem, raksta portāls "Liepajniekiem".

Tāpēc, saņemot informāciju par šo starpgadījumu, Valsts policija (VP) ap pulksten 19.20 uz Grobiņu sūtīja Speciālo uzdevumu bataljonu.

Amatpersonas notikuma vietā sastapa vīrieti, kurš paskaidroja, ka viņam bija izcēlies konflikts ar kaimiņu, jo tas viņu aplējis ar krāsu.

Likumsargi devās uz iespējamās vainīgās personas dzīvokli. Jau atverot durvis, šis vīrietis bija agresīvi noskaņots pret policijas darbiniekiem un lamājās necenzētiem vārdiem.

Ņemot vērā iepriekšējos uzbrukumus policistiem, likumsargi satrakotajam vīrietim deva rīkojumu palikt uz vietas, netuvoties un rokas turēt tā, lai tās redz, kā arī pārtraukt lamāties un uzvesties agresīvi.

Saniknotais tips pat negrasījās izpildīt policistu likumīgās prasība, tāpēc tika aizturēts un ievietots dienesta transportlīdzeklī. Arī automašīnā viņš nerimās un draudēja policistiem nodarīt miesas bojājumus.

Vīrieti nogādāja policijas iecirknī, pret viņu uzsākti trīs administratīvo pārkāpumu procesi - par to, ka viņš meta ārā no balkona burkas un krāsas bundžas, kuras uzkrita virsū kaimiņam, par lamāšanos, agresīvu uzvedību un draudu izteikšanu policijas darbiniekiem un par amatpersonas likumīgo prasību nepildīšanu, pastāsta VP pārstāve Madara Šeršņova.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais