Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā

Latvija ņems vērā Somijas pieredzi obligātā militārā dienesta ieviešanā

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Trešdien un ceturtdien Latvijas Aizsardzības, Iekšlietu, Tieslietu, Veselības un Labklājības ministriju eksperti uzturēsies vīzītē Somijā, lai iepazītos ar šīs valsts pieredzi visaptverošas valsts aizsardzības sistēmas un obligātā militārā, kā arī alternatīvā dienesta ieviešanā, informē Aizsardzības ministrijs (AM).

Vizītes laikā Latvijas ministriju pārstāvji apmeklēs Somijas Veselības ministriju, lai iepazītos ar Somijas pieredzi alternatīvā dienesta īstenošanā veselības aprūpes iestādēs, medicīnas personāla apmācību kara medicīnas jomā, kā arī resursu plānošanu un medicīnas personāla uzdevumiem krīzes situācijās.

Tāpat ministriju eksperti apmeklēs Somijas AM, kur ar Somijas Drošības komitejas vadību pārrunās valsts, privātā un nevalstiskā sektora sadarbību visaptverošas valsts aizsardzības ieviešanā.

Latvijas delegācija arī tiksies ar Somijas aizsardzības nozares pārstāvjiem, kuri iepazīstinās ar valsts pieredzi obligātā militārā un alternatīvā dienesta ieviešanā un īstenošanā.

Tāpat vizītes laikā Latvijas eksperti iepazīsies ar Somijas civilās aizsardzības plāniem, reģionālā un nacionālā līmeņa apziņošanas sistēmu un infrastruktūru, tostarp, bumbu patvertnēm.

Somijā AM parlamentārā sekretāre Baiba Bļodniece (AP) arī apmeklēs uzņēmumu "Patria", ar ko abas valstis noslēgušas vispārīgo vienošanos par 6x6 bruņumašīnu iegādi, lai apspriestu projekta norisi.