Trešdiena, 17.aprīlis

redeem Rūdis, Rūdolfs, Viviāna

arrow_right_alt Latvijā

Smart-ID Latvijā izmanto jau vairāk nekā viens miljons lietotāju

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Latvijā uzņēmuma "SK ID Solutions" starptautisko elektroniskās autentifikācijas rīku "Smart-ID" lieto 1,064 miljoni lietotāju, un ik mēnesi ar rīka starpniecību tiek veikti vairāk nekā 20 miljoni transakciju.

Vienlaikus "Smart-ID" visā pasaulē izmanto vairāk nekā trīs miljoni aktīvu lietotāju.

Šogad "SK ID Solutions" elektroniskās autentifikācijas un digitālās parakstīšanās risinājums "Smart-ID" uzsācis piekto darbības gadu, nodrošinot pakalpojumu iedzīvotājiem vairāk nekā 40 valstīs.

Šo gadu laikā risinājums Baltijas valstīs ieguvis lietotāju uzticību - 2019.gadā "Smart-ID" bija populārākais mobilās autentifikācijas risinājums Baltijā. Savukārt pērn uzņēmuma veiktajā aptaujā secināts, ka "Smart-ID" Baltijas valstu iedzīvotāji vērtē kā visuzticamāko autentifikācijas risinājumu. Tāpat uzņēmuma veiktā aptauja liecina, ka Latvijā pēdējo trīs gadu laikā rīka popularitāte pieaugusi par 20%.

"SK ID Solutions" Latvijas filiāles vadītāja Sanita Meijere norāda, ka "praksē novērojām, ka "Smart-ID" pierāda savu nozīmi gan ikdienā, gan izaicinājumu brīžos - risinājums bija būtisks miljoniem cilvēku pandēmijas laikā, pateicoties kam tas Globālajā biznesa samitā tika prezentēts kā viens no risinājumiem pandēmijas mazināšanai".

Savukārt, atvieglojot pakalpojuma saņemšanu jaunajiem klientiem, "SK ID Solutions" jau tuvākajā nākotnē iedzīvotājiem piedāvās risinājumu, kas jauniem lietotājiem ļaus atvērt kontu attālināti - ar biometrijas palīdzību. Ņemot vērā arī būtiskās izmaiņas Latvijā elektroniskās autentifikācijas jomā no 2023.gada, "SK ID Solutions" plānos ietilpst skaidrojošā darba turpināšana par elektroniskās autentifikācijas un ar tās saistīto drošības risku nozīmi iedzīvotāju ikdienā.

Uzņēmums vienlaikus strādā pie tā, lai tuvākajā nākotnē ieviestu pakalpojumus arī vairākos jaunos tirgos Eiropas Savienībā. Paredzams, ka tas būtiski atvieglos dažādu pakalpojumu saņemšanu un sniegšanu kā Baltijas valstīs, tā jaunajos tirgos.

Savukārt Igaunijas "SK ID Solutions" filiāle Latvijā reģistrēta 2019.gadā. "SK ID Solutions" akcionāri ir "SEB banka", "Swedbank" un "Telia Eesti". Kompānija piedāvā autentifikācijas un elektroniskā paraksta rīku "Smart ID".