Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

"Tele2" pauž sašutumu par IUB lēmumu ļaut Rīgas pašvaldībai turpināt iepirkumu ar vienu pretendentu

© f64.lv, Kaspars Krafts

Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) lēmums ļaut Rīgas pašvaldībai turpināt iepirkumu, kur piedāvājumu iesniedzis viens pretendents, kuram iepirkums ticis pielāgots, apliecina, ka mobilo sakaru publisko iepirkumu sistēma Latvijā ir bezjēdzīga, vēsta mobilo sakaru operators SIA "Tele2".

No pēdējā pusotra gada laika izsludinātajiem publiskajiem iepirkumiem 77% gadījumu uzvarējis viens pretendents - vēsturiskais operators. Turklāt teju trešdaļā iepirkumu startējis tikai viens pretendents, jo pārējie tirgus dalībnieki ir atteikušies tajos piedalīties.

"Tele2" uzskata, ka šobrīd brīva un godīga konkurence mobilo sakaru publiskajos iepirkumos faktiski nav iespējama, jo IUB neievēro atbildīgās nozares ministrijas izstrādātās rekomendācijas šādu iepirkumu veikšanā, turpinot novecojušu un atšķirīgu praksi no citām Eiropas valstīm, tostarp arī Lietuvas un Igaunijas.

"Tele2" komercdirektors Raivo Rosts norāda, ka "ja privātpersonu segmentā starp trim mobilo sakaru operatoriem valda asa, bet godīga konkurence, tad valsts un pašvaldību iepirkumos tādas nav, un tajā faktiski valda monopols".