Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā

Ar uzņēmuma, zemessargu un mākslinieces palīdzību radīti maskešanās tīkli Ukrainas aizstāvjiem 500 kvadrātmetru platībā

© Dmitrijs Suļžics / F64

Būvmateriālu tirgotājs SIA "Depo DIY" ar zemessargu un mākslinieces Ievas Ādamsones padomu izveidojis maskēšanās tīklus Ukrainas aizstāvjiem 500 kvadrātmetru platībā, pavēstīja uzņēmuma pārstāvji.

Lai izveidotu maskēšanās tīklus, vairāk nekā 1000 cilvēku kolektīvs meklēja audumus, pēc krāsām un sastāva atlasīja un plēsa kokvilnas audumu strēmelītes vajadzīgajos izmēros un skaitā, kā arī maskēšanās tīklu veidošanai tika izveidota speciāla konstrukcija 160 metru garumā, kurā tīkli tika iestiepti tā, lai tos varētu pīt no abām pusēm.

Piecu stundu laikā tapušie maskēšanās tīkli Ukrainā noderēs mašīnu, bruņutehnikas, piekabju un humāno preču kravu aizsegam.

Sagatavotie tīkli ir nodoti tā sauktajam "Tvitera konvojam", kurus tie nogādās Ukrainā.

"Depo" valdes priekšsēdētājs Andris Kozlovskis norāda, ka "karš nav beidzies, pie tā nedrīkst pierast, un mūsu atbalstam ir jābūt nepārtrauktam. Vēlamies atgādināt, ka ikviens no mums var atrast veidu, kā palīdzēt Ukrainas aizstāvjiem uzvarēt šajā karā".

"Depo DIY" reģistrēta 2004.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 7 501 006 eiro. "Depo" vienīgā īpašniece ir SIA "DMT Pluss". Pēc "Firmas.lv" informācijas, "DMT Pluss" lielākais īpašnieks ir Kozlovskis (25,19%), pa 19,94% kapitāldaļu pieder Verai Marinkēvičai, Artim Kozlovskim un Vinetai Atvarai, savukārt 15% pieder SIA "Ausekļa ielas nams", kas pieder Mārai Lielcepurei-Gaveikai (48,34%), SIA "Paradox Holdings" (48,34%) un SIA "EQT Baltic" (3,32%). "Paradox Holdings" pieder Ģirtam Rungainim (66,67%) un Ingai Rungainei (33,33%), bet "EQT Baltic" vienīgais īpašnieks ir Kristaps Bērziņš.