Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

CVK priekšsēdētāja: Partijām jācīnās, neizplatot viltus ziņas un nepārbaudītu informāciju par balsošanas procesu

© Ģirts Ozoliņš / F64

Partijām par iekļūšanu 14.Saeimā jācīnās godīgi un cieņpilni, neizplatot viltus ziņas un nepārbaudītu informāciju par gaidāmo balsošanas procesu vai citām lietām, šādu aicinājumu parlamenta vēlēšanām pieteikto kandidātu sarakstu pārstāvjiem izteikusi CVK priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa.

Kādu neskaidrību gadījumā kandidātu sarakstu pārstāvji aicināti vērsties CVK un pašvaldību vēlēšanu komisijās, kur arī tiks sniegts skaidrojums, piektdien pirms kandidātu sarakstu numuru izlozes norādīja Bērziņa.

Viņa uzsvēra, ka, ja tiek konstatēta kāda nepieļaujama rīcība, tad par to partiju pārstāvjiem ir uzreiz jāziņo. Pretēja rīcība - sākotnēji uzzināt, kādi ir iegūtie vēlēšanu rezultāti, un tikai tad izteikt sūdzības - nebūtu godīga, akcentēja Bērziņa.

Kā aizvien satraucošāku tendenci CVK vadītāja minēja to, ka daudzi pilsoņi vairs neredzot jēgu piedalīties vēlēšanās. Tāpēc vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja aicināja partijām skaidrot vēlētājiem gan balsošanas kārtību, gan arī to, kāpēc ir svarīgi piedalīties vēlēšanās. Viņa piebilda, ka arī CVK atbilstoši savām iespējām ir sagatavojusi informatīvos materiālus.

Bērziņa arī norādīja, 14.Saeimas vēlēšanām pieteikts lielākais kandidātu skaits kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas.

Jau vēstīts, ka kopumā startēt vēlēšanās pieteikušies 1832 kandidāti 19 sarakstos, kas nozīmē, ka uz vienu deputāta vietu vidēji kandidē 18 dalībnieki.

Kopumā startēt vēlēšanās pieteikušies 1832 kandidāti, kas nozīmē, ka uz vienu deputāta vietu vidēji kandidē 18 dalībnieki.